Serrgiusz pisze:Z całym szacunkiem ale jeżeli ktoś nie czuje, że ma kapcia to już niewiele można jemu pomóc. Moja siostra też jechała ale na 15" balonie. Telepało mondziakiem ale nie widziała problemu.
Niestety nie zawsze jest to takie proste.
Ja jak wiesz mam sportowy zawias i jeszcze dodatkowo obniżony... na kołach 20" i oponach 255/35 nie czuć zbytnio ubytku powietrza... w lipcu jeździłem gdzieś na tyłach Nowego Światu... tam po kocich łbach lansowałem się ze 20km/h szukając miejsca parkingowego... zaparkowałem a jak wróciłem zastałem kapcia... myślałem że gwóźdź jakiś i tyle ale nie dało rady napompować kompresorem... oi zdjęciu koła okazało się że od wewnątrz opona jest już porozrywana... musiałem na niej kawałek po tych kocich łbach przejechać ale nie poczułem niczego niepokojącego.
Opony i tak miały być tylko do końca sezonu więc na śmietniku wylądował od razu cały komplet :evil:
wolek pisze:czujniki można wyłączyć w ustawieniach MMI, i nic nie będzie piszczało... i nie trzeba kabla do tego.
pioter pisze:Wciskasz car , potem na dole po lewej stronie system i masz różne opcje do ustawienia . Jest tam centr. zamek , monitoring ciśnienia w oponach , stan akumulatora i takie tam inne .
No nie do końca się z wami zgodzę.
To czy opcja włączania i wyłącznia systemu z poziomu MMI jest dostępna zależy od kodowania sterownika... a spotkałem się już kilkukrotnie z takimi autami które tego nie miały i trzeba było podpiąć się VAGiem aby tą funkcjonalność aktywować ;-)