A8 Malowanie drzwi
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
A8 Malowanie drzwi
Witam.Mam do malowania drzwi kolor ciemny grafit.jeden lakiernik stwierdził że po 2-3 tygodniach po pomalowaniu nic nie będzie widać, że wszystko się zrówna.Drugi fachowiec mówi że będzie widać że naj lepiej pomalować całą stronę.Co Wy na to???
Re: A8 Malowanie drzwi
Trzeci fachowiec powie, że najlepiej cały samochód pomalować a czwarty, że najlepiej kupić inny.123mielony pisze:Witam.Mam do malowania drzwi kolor ciemny grafit.jeden lakiernik stwierdził że po 2-3 tygodniach po pomalowaniu nic nie będzie widać, że wszystko się zrówna.Drugi fachowiec mówi że będzie widać że naj lepiej pomalować całą stronę.Co Wy na to???
Moim zdaniem to małe naciąganie. Dobry lakiernik po pomalowaniu jednego elementu nakłada pośredni kolor na sąsiednie, aby całość płynnie przechodziła z jednego odcienia w drugi i nie rzucała tak się w oczy.
Malując całą stronę i tak będzie widać, bo przecież np błotnik sąsiaduje z maską i tutaj będzie widać różnicę itd.
Podpowiem tak: pomaluj to, co wymaga malowania, ale u dobrego lakiernika a on powinien już wiedzieć, jak tę naprawę ładnie zamaskować aby nie była prawie wcale widoczna ;-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
Wiesz kolego te moje drzwi to są tylko delikatnie obtarte ale mam do malowania tylny zderzak i pomyślałem że tak za jednym razem pomalował bym i te drzwi żeby było jak należy.Trochę się boje żeby nie zrobić gorzej niż jest w tej chwili,i dlatego tak wypytuję.Gość od malowania ponoć się zna na tym co robi,ale nie chciał bym spaskudzić sobie wymarzonego samochodu.Sam rozumiesz.
Kolego miałem przypadek malowania z czerwonym autem chodzi o błotnik i maskę różnica była ale mało widoczna po dokładnym polerowaniu różnica nikła prawie do zera.Co do twojego przypadku to nie wiem.Wiem że przy srebrnych autach należy malować element + sąsiadujące elementy na zasadzie cieniowania żeby właśnie nie było widac różnicy.Jednakże mimo wszystko myślę że naprawa i malowanie zakończą się Twoim zadowoleniem.Pozdro!!!
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz