części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 Malowanie drzwi

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

A8 Malowanie drzwi

Post autor: 123mielony » 10 cze 2009, 22:17

Witam.Mam do malowania drzwi kolor ciemny grafit.jeden lakiernik stwierdził że po 2-3 tygodniach po pomalowaniu nic nie będzie widać, że wszystko się zrówna.Drugi fachowiec mówi że będzie widać że naj lepiej pomalować całą stronę.Co Wy na to???

Awatar użytkownika
slavi16
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: A8 Malowanie drzwi

Post autor: slavi16 » 10 cze 2009, 22:23

123mielony pisze:Witam.Mam do malowania drzwi kolor ciemny grafit.jeden lakiernik stwierdził że po 2-3 tygodniach po pomalowaniu nic nie będzie widać, że wszystko się zrówna.Drugi fachowiec mówi że będzie widać że naj lepiej pomalować całą stronę.Co Wy na to???
Trzeci fachowiec powie, że najlepiej cały samochód pomalować a czwarty, że najlepiej kupić inny.
Moim zdaniem to małe naciąganie. Dobry lakiernik po pomalowaniu jednego elementu nakłada pośredni kolor na sąsiednie, aby całość płynnie przechodziła z jednego odcienia w drugi i nie rzucała tak się w oczy.
Malując całą stronę i tak będzie widać, bo przecież np błotnik sąsiaduje z maską i tutaj będzie widać różnicę itd.
Podpowiem tak: pomaluj to, co wymaga malowania, ale u dobrego lakiernika a on powinien już wiedzieć, jak tę naprawę ładnie zamaskować aby nie była prawie wcale widoczna ;-)

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 11 cze 2009, 21:07

Wiesz kolego te moje drzwi to są tylko delikatnie obtarte ale mam do malowania tylny zderzak i pomyślałem że tak za jednym razem pomalował bym i te drzwi żeby było jak należy.Trochę się boje żeby nie zrobić gorzej niż jest w tej chwili,i dlatego tak wypytuję.Gość od malowania ponoć się zna na tym co robi,ale nie chciał bym spaskudzić sobie wymarzonego samochodu.Sam rozumiesz.

Awatar użytkownika
Paoo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paoo » 11 cze 2009, 21:08

Kolego miałem przypadek malowania z czerwonym autem chodzi o błotnik i maskę różnica była ale mało widoczna po dokładnym polerowaniu różnica nikła prawie do zera.Co do twojego przypadku to nie wiem.Wiem że przy srebrnych autach należy malować element + sąsiadujące elementy na zasadzie cieniowania żeby właśnie nie było widac różnicy.Jednakże mimo wszystko myślę że naprawa i malowanie zakończą się Twoim zadowoleniem.Pozdro!!!
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 11 cze 2009, 21:15

Tak właśnie mi powiedział lakiernik że przy srebrnym jest gorzej to wyprowadzić,a przy tych ciemnych klorach to bardzo ładnie wychodzi.Koleś już pare dobrych lat lakieruje to chyba wie co mówi.

Awatar użytkownika
Paoo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paoo » 11 cze 2009, 21:35

Dokładnie tak jak mówisz ktoś kto robi coś jakiś dłuższy czas to raczej powinien wiedzieć o czym mówi choć nie zawsze.Zobacz ile ma pracy jeżeli ma dość dużo to znak że jednak robi to dobrze i ludzie idą tam gdzie robiona jest dobrze robota.Pozdro!!!

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 11 cze 2009, 22:09

Po niedzieli jestem umówiony z gościem i pewnie się zdecyduję na malowanie tych drzwi razem z tym zderzakiem,niech wygląda jak na Audi przystało a nie jak kurnik na kołach.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paoo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paoo » 12 cze 2009, 18:00

Kolego jestem tego samego zdania co i Ty niech to ma wygląd jak przystało na tej klasy auto.Pozdro!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl