[inne ] Skoda Octavia RS Stukanie w silniku
[inne ] Skoda Octavia RS Stukanie w silniku
Witam,
wczoraj mój kolega przyjechał swoim nowym nabytkiem (jak w temacie rocznik 07 bądz 08). Wychodzę na podwórko i nie wierzę własnym uszom. Klekot jak z diesla. Maska do góry klekot od strony rozrządu (lewa strona silnika 2.0 TFSI) i z prawej. Ogólnie tragedia. Co to może być ? Nastawniki ? Podczas jazdy nie słychać ale na jałowym biegu tragedia to mój A4 B5 przy nim jak nówka sztuka
ps. Po przejechaniu się to skodą po pięknym i dziurawym trojmieście. Stwierdzam tragiczna zawiecha i ogólnie samochód do audi to się nie umywa. Ehh Skoda ...
wczoraj mój kolega przyjechał swoim nowym nabytkiem (jak w temacie rocznik 07 bądz 08). Wychodzę na podwórko i nie wierzę własnym uszom. Klekot jak z diesla. Maska do góry klekot od strony rozrządu (lewa strona silnika 2.0 TFSI) i z prawej. Ogólnie tragedia. Co to może być ? Nastawniki ? Podczas jazdy nie słychać ale na jałowym biegu tragedia to mój A4 B5 przy nim jak nówka sztuka
ps. Po przejechaniu się to skodą po pięknym i dziurawym trojmieście. Stwierdzam tragiczna zawiecha i ogólnie samochód do audi to się nie umywa. Ehh Skoda ...
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, 21:03 przez Kosmy, łącznie zmieniany 1 raz.
Od tego zaczeło się kilka tygodni temu u naszego klienta w jego GTI, tydzień temu wskoczył nowy silnik bo pierwszy się rozleciał (zatarty wał i wałek rozrządu). Niech ten Twój kolega nie czeka tylko odstawia auto do mechanika, przyczyną może być nastawnik, popychacze lub napinacz łańcucha
Na początek sprawdźcie ciśnienie oleju w głowicy !
Na początek sprawdźcie ciśnienie oleju w głowicy !
Jak mozna kupic takie auto?? No chyba że w cenie złomu. W tfsi jest kilka punktów do pukania od popychacza pompy paliwa po rozrząd nastawnik i same panewki jesli silnik z serii tych z wadami był i nie porobiony.
Skoda to skoda i nie ma co do audi porownywać. Z tydzień temu sie przejechałem najnowszą octavią 2.0 tdi i momentu to ona ma od cholery(w końcu nowa)
Skoda to skoda i nie ma co do audi porownywać. Z tydzień temu sie przejechałem najnowszą octavią 2.0 tdi i momentu to ona ma od cholery(w końcu nowa)
ten silnik (2.0TFSI 200KM) ma rozrząd na paskuApophis pisze:W tfsi jest kilka punktów do pukania od popychacza pompy paliwa po rozrząd nastawnik i same panewki jesli silnik z serii tych z wadami był i nie porobiony.
pierwsze co bym sprawdził to szklanka popychacza pompy paliwa
ps: 2.0TFSI 200KM (I generacja) to bardzo dobre i mocne konstrukcje