[D2 ALL ] Wymiana filtra powietrza
[D2 ALL ] Wymiana filtra powietrza
Cześć, zakupiłem filtr i chcę go wymienić zgodnie ze sztuką.
Czy wystarczy odczepić tą rurę oznaczoną na zdjęciu,
a następnie odkręcić górną osłonę filtra, czy też trzeba wyjmować całą osłonę spod maski?
Pytam, bo nie chcę nic połamać.
a następnie odkręcić górną osłonę filtra, czy też trzeba wyjmować całą osłonę spod maski?
Pytam, bo nie chcę nic połamać.
Bartek górna część obudowy filtra jest przykręcona na 4 śrubki + ( duży krzyżak dosłownie )
Pomaga zdemontowanie tej plastikowej obudowy za filtrem. Następnie po odkręceniu unosisz górną część obudowy filtra. Uważaj bo w niej jest przepływomierz. Nie szarp i nie unoś za bardzo do góry by nie utitrać przewodów
Robota spokojna i bezproblemowa. Poradzisz sobie bez problemu.
Pomaga zdemontowanie tej plastikowej obudowy za filtrem. Następnie po odkręceniu unosisz górną część obudowy filtra. Uważaj bo w niej jest przepływomierz. Nie szarp i nie unoś za bardzo do góry by nie utitrać przewodów
Robota spokojna i bezproblemowa. Poradzisz sobie bez problemu.
Re: Wymiana filtra powietrza
Wymiana tego jak budowa cepabazzzyl pisze:Cześć, zakupiłem filtr i chcę go wymienić zgodnie ze sztuką.
Dosłownie jak mówi mój przedmówca zdjąć rurę od filtra i potem 4 śrubki na porządny śrubokręt krzżakowy i po całej operacji
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
Może pytanie niekoniecznie w 100% na temat ale chodzi o dolot powietrza i nie chciałem nowego tematu zakładać.
Mianowicie zastanawia mnie cieńsza rurka odchodząca od głównej rury powietrza za przepływomierzem w stronę silnika.
Widoczna ona jest na tej aukcji aledrogo http://allegro.pl/rura-dolot-powietrza- ... 86330.html Do czego ona służy skoro jest ślepa i nigdzie nie dochodzi, tylko miejsce zajmuje?
Mianowicie zastanawia mnie cieńsza rurka odchodząca od głównej rury powietrza za przepływomierzem w stronę silnika.
Widoczna ona jest na tej aukcji aledrogo http://allegro.pl/rura-dolot-powietrza- ... 86330.html Do czego ona służy skoro jest ślepa i nigdzie nie dochodzi, tylko miejsce zajmuje?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2016, 23:58 przez Pedros615, łącznie zmieniany 1 raz.