![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 2.8PB/LPG ] temperatura silnika a nagrzewnica
-
- Forum Audi A8
[D2 00 2.8PB/LPG ] temperatura silnika a nagrzewnica
Czy temp silnika ktora oscyluje miedzy 94 a 99 stopni ( wskazania vaga) nie jest za wysoka? Mechanicy rozkladaja rece.. Wymieniona pompa wody, termostat, wiskoza i korek od zbiorniczka. Bez zmian. Niepokojacy jest fakt iz po odpaleniu zimnego silnika i ustawieniu nawiewow na HI dmucha zimnym powietrzem. Dopiero jak przegazuje to pojawia sie cieple. Czy to moze miec jakis zwiazek? T
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 17:00 przez forest2007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
No może jednak nie. Uklady chłodzenia mają swoje himery. Moj po podłaczeniu reduktora gazu dopiero niedawno sie odpowietrzył jak dostał letniej temperatury i mi wywalił bąbel powietrza litr płynu spod korka. Dla nienadwrezania starych węzy nie mam dokreconego mocno korka tak by nie było ciśnienia latem.
-
- Forum Audi A8
OD ponad roku tak jeżdze i nic sie nie dzieje.
Nie wiem po co to ciśnienie jest itd ale wiem co się potrafi stanąc w starym aucie w goracy dzień jak tego ciśnienia nie wytrzyma któryś wąż....
No ale oświeććie mnie o co chodzi bo wiedze chętnie przyjmuję.
Dla uscislenia korek nie lata luzem ale nie jest też na maxa dokręcony. Z wyczuciem.
Nie wiem po co to ciśnienie jest itd ale wiem co się potrafi stanąc w starym aucie w goracy dzień jak tego ciśnienia nie wytrzyma któryś wąż....
No ale oświeććie mnie o co chodzi bo wiedze chętnie przyjmuję.
Dla uscislenia korek nie lata luzem ale nie jest też na maxa dokręcony. Z wyczuciem.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8