![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 3.7PB ] Problem z nawiewami
-
- Forum Audi A8
[D2 00 3.7PB ] Problem z nawiewami
Witam.
Mam problem za swoją ósemką otóż nie zależnie od temperatury z nawiewów słabo dmucha powietrze przy wentylatorze na max. W zimę wszystko parowało teraz gorąco, a klima jest nabita. Gdy otworzę maskę bardzo dobrze dmucha. Filtry w masce są w miarę czyste. co może być przyczyną?
Mam problem za swoją ósemką otóż nie zależnie od temperatury z nawiewów słabo dmucha powietrze przy wentylatorze na max. W zimę wszystko parowało teraz gorąco, a klima jest nabita. Gdy otworzę maskę bardzo dobrze dmucha. Filtry w masce są w miarę czyste. co może być przyczyną?
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Za regulację obrotów dmuchawy odpowiada jeż nagrzewnicy który znajduję się przy samej dmuchawie
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Sprawdziłem wentylator dmucha dobrze w drugą stronę, klapy się nie zacinają. To jest tak że po zamknięciu maski wentylator nie ma skąd brać powietrza. O ile wiem to powietrze leci przez maskę i do wentylatora. Jeśli otworzę maskę bardzo dobrze dmucha ale gdy zamknę to ledwo co leci
. Co tam może być nie tak?

-
- Forum Audi A8
Ok, dzięki wymienię filtry i zobaczę czy pomoże.
Tylko zastanawia mnie jaka one spełniają role skoro przyczepione są do maski nie rozumiem co one filtrują ( tzn ze co powietrze wciągane jest do maski czy z maski ) strumień powietrza nie wiem w jakiś sposób dostaje się do środka skoro nie jest połączony ten filtr żadna rurą do wnętrza pojazdu dziwne to jest - może mi ktoś to wyjaśnić?
Tylko zastanawia mnie jaka one spełniają role skoro przyczepione są do maski nie rozumiem co one filtrują ( tzn ze co powietrze wciągane jest do maski czy z maski ) strumień powietrza nie wiem w jakiś sposób dostaje się do środka skoro nie jest połączony ten filtr żadna rurą do wnętrza pojazdu dziwne to jest - może mi ktoś to wyjaśnić?