[D2 94 4.2PB/LPG ] Drganie auta gdy wyłączony ECON
Hehe Wiesz, ja się śmieję, ale póki co sam tak jeżdżę. Po zimie coś mi się poj....o i z bocznych nawiewów wali mi ciepłem cały czas. Elektrozawory do wymiany, w przyszłym tygodniu powinienem to ogarnąć. A jeśli chodzi o różnice w pracy z klimą to u mnie przy kompletnie wyłączonych nawiewach chodzi 'jakby mniej obciążony',ale jeśli chodzi o sprężarka/econ nie ma żadnej różnicy, dziś sprawdzane
Hjeniu pisze: A można wyłączyć klimę w inny sposó niż aktywowanie funkcji ECON ?
dla mnie te pytanie jest bez sensu bo chodziło oczywiscie o wyłaczenie totalnie nawiewu czyli wiadomo, że klimy też
ogolnie to wiadomo, że silnik chodzi lekko inaczej z klimą w kazdym aucie ale u mnie nic nie drga. Ale i tak bardziej podoba mi się praca silnika na D jak stoje przy włączonym Econ lub wyłacznym totalnie nawiewiew niz na klimie
dare to be great
danielos8 pisze:Napewno, ale gdybym nie przeczytał tego tematu żadnej różnicy bym u siebie nie zauważył, bo nie wnikałem poprostu, różnica w pracy jest praktycznie nie zauważalna ale jadąc w +30st na zewnątrz nie myślisz o tym, że coś tam się zmieniło w pracy silnika-to jest nie ważne, najważniejsze to, aby odczuwać przyjemny chłódHjeniu pisze: Ale i tak bardziej podoba mi się praca silnika na D jak stoje przy włączonym Econ lub wyłacznym totalnie nawiewiew niz na klimie
Jeśli Ty coś tam słyszysz przy 600obr to jestem pod wrażeniem. Ja jak stoję na światłach przy 600 z hamulcem to już nie raz dodawałem gazu żeby zobaczyć, czy nie zgasł, bo nic nie słychać, u mnie jest cicho jak makiem zasiał. Przy 2000 już jest czego posłuchać a wyżej to już tylko lepiejdanielos8 pisze:ale lubie czasem pojezdzic bez klimy i jak stoje gdzieś na światłach pośluchać tego specyficznego dzwieku silnika na D przy 600obr.