![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Termostat
[D2 ALL ] Termostat
Jak to jest z tym termostatem a głownie jego awaryjnoscia. Po jakich przebiegach padał Wam. Pytam bo wymieniono mi rozrząd, ale zapomnieli wymienić termostat o którym wspominałem i nie wiem co teraz z tym robić.
Re: Termostat
A nic nie rób, nie ma sztywnej reguły ile termostat wytrzymuje. Jak zaczną się problemy to wymienisz. Jedynie teraz co zalecam to zje...ć mechanika, że nie wymienił robiąc rozrząd.Ara$ pisze:Jak to jest z tym termostatem a głownie jego awaryjnoscia. Po jakich przebiegach padał Wam. Pytam bo wymieniono mi rozrząd, ale zapomnieli wymienić termostat o którym wspominałem i nie wiem co teraz z tym robić.
No przecież nie mówimy o demontażu całego rozrządu (pasek + kółka) ale w po-liftach (silniki AQF, AUW, AQH, AVP, AYS) bez zdjęcia paska rozrządu to jest raczej niewykonalne... przynajmniej z jednego kółka musisz zdjąć bo inaczej nie widzę możliwości ;-)pepi pisze:-a kto powiedział że się nie da :-DAra$ pisze: co z rozrządem? bo tu bez zdejmowania tego nie da sie go wymienić
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
ale do czego ten pasek przypinasz??.....pepi pisze:-da się w moim AQF zrobiłem i u żony w a6 2,8 też :-PFOSS pisze: przynajmniej z jednego kółka musisz zdjąć bo inaczej nie widzę możliwości ;-)
pasek przypina się na opaski trytytki ;-)
Napisałem wyraźnie, że owszem paska nie trzeba ściągać całego a tym bardziej rolek ale z jednego kółka zdjąć go musisz...
najłatwiej chyba zdjąć z górnego wałka rozrządu bo wtedy pasek dostaje sporo luzu i można już wszystko zrobić ale jeżeli nie masz blokady i boisz się, że coś się przestawi to zabezpieczasz napinasz hydrauliczny i zdejmujesz z rolki napinającej...
ale bez poluzowania paska i bez zdjęcia go przynajmniej z tej jednej rolki to nie wiem jak wyciągasz termostat... a tym bardziej nie wiem jak go poprawnie montujesz z jego oringiem i zaworem aby być pewnym, że nie będzie tego trzeba poprawiać ;-)
W A6 2.8V6 nie robiłem tego nigdy i nie wiem jak tam jest to konstrukcyjnie rozwiązane więc nie polemizuję :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-