![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] zachcianki klimatronika
[D2 preFL ALL ] zachcianki klimatronika
Witajcie potrzebuję drobnej porady mianowicie mój klimatronik trochę się rozpasał tzn kiedy jestem w ruchu to wszystko idealnie działa temperatura oki itd kiedy stoję np w korku przestaje dmuchać chłodne powietrze i zaczyna lecieć takie raczej nijakie na pewno nie zimne . Wymieniłem sprężarkę od klimy, silnik nagrzewnicy, visko i wiatraczek od klimy i ........... nic
już nie wiem co jeszcze można zrobić poratujcie proszę bo już mi się pomysły kończą z góry dziękuję

Ostatnio zmieniony 18 lip 2011, 21:02 przez kiziulek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego micek001, raczej troche się pomyliłeś...pet3r pisze:pierwsze słyszę... solar napędza wentylator odpowiedzialny za przewietrzanie wnętrza, żeby napędził sprężarkę klimy, musiałby mieć pewnie powierzchnię całego dachumicek001 pisze:w audi z solar dachem sprezarka jest ladowana za pomoca energi slonecznej
Solar dach jak typowe ogniwo słoneczne produkuje prąd.
I tak jak pisze pet3r dzięki niemu (prąd do napędu wentylatora nawiewu) funkcja przewietrzania może działać całkiem długo.
Napęd sprężarki pochodzi bezpośrednio od silnika pojazdu (pasek klinowy) więc solar dach w niczym tu nie pomoże - kiedy silnik wyłączony to sprężarka na 100% nie pracuje.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-