części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 04 3.0TDI ] problem z modulem chłodnicy

Krzysiek1984
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 3.0TDI ] problem z modulem chłodnicy

Post autor: Krzysiek1984 » 20 wrz 2019, 15:20

witam mam problem z modułem chłodnicy wiatrak włącza się zaraz po włączeniu zapłonu. Próbowałem już 3 moduły. Ten trzeci kupiłem cały komplet. Mam wersję z dwoma wiatrakami. Ten trzeci także się załącza się od razu tylko,że jeszcze błędu kompem nie kasowałem.
Wszystkie numer się zgadzają oprócz jednego i mam pytanie czy ten numer jest ważny bo nigdzie nie mogę znaleźć modułu z takim numerem. Chodzi o ten numer 0404282004.
Także mam pytanie po której stronie powinien być moduł z oznaczeniem G i H.
U mnie G mam po stronie pasażera H od kierowcy. Kolega sprawdzał, że według programu powinno być odwrotnie i nie wiem czy ktoś wcześniej coś nie zmieniał. W tym zakupionym komplecie mam tak jak według programu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 20 wrz 2019, 18:50

Może wina leże gdzieś indziej skoro trzecia sztuka zachowuje się tak samo, np. walnięty czujnik ciśnienia klimy.

Krzysiek1984
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Krzysiek1984 » 21 wrz 2019, 15:56

Klima mi dobrze chodziła, na kompie wykazywało sterowanie wentylatora chłodnicy przerwa zwarcie z masą błąd statyczny. Jutro sprawdzę na kompie z tym kompecie kupionym modułami. Bo wcześniejsze moduły dwa z długością wiązki się nie zgadzały. Auto stoi z rozebranym przodem bo robiłem rozrząd. Zostało tylko to do zrobienia i sie w kurzam jeżdżę w tą i spowrotem wymieniam moduły. Teraz mam z takimi samymi numerami oprócz tego jednego numeru

[ Dodano: 2019-09-21, 15:56 ]
zastanawia mnie czy to może być czujnik temperatury cieczy? Bo jak na odwrót podłączyłem moduły to dalej mi się załącza od strony pasażera a ten od kierowcy nie, a skoro mam tamten walnięty to mi się wydaje że po zmianie stron powinien załączyć się po stronie kierowcy

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: problem z modulem chłodnicy

Post autor: FOSS » 23 wrz 2019, 18:47

Krzysiek1984 pisze:Także mam pytanie po której stronie powinien być moduł z oznaczeniem G i H.
U mnie G mam po stronie pasażera H od kierowcy. Kolega sprawdzał, że według programu powinno być odwrotnie i nie wiem czy ktoś wcześniej coś nie zmieniał. W tym zakupionym komplecie mam tak jak według programu.
Wiatrak z literą G powinien być po lewej stronie (kierowca) a wiatrak z literą H po stronie prawej (pasażer).
Te wiatraki, wbrew pozorom, nie są ze sobą zamienne. Podłączone odwrotnie nie będą działać poprawnie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Krzysiek1984
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Krzysiek1984 » 03 paź 2019, 20:17

Problem rozwiązany na wiązce w dwóch miejscach przetarte były przewody

ODPOWIEDZ