Do podłączenia 2 tuneralukas28 pisze:koledzy po cholerę w tunerach jest wyjście antenowe obok wejścia ??
[ALL] Cyfrowy tuner DVBT
-
- Forum Audi A8
Mase mam z tunera, są nawet dwie, ja podłączałem do tego(tunera) z wyjściami cinch, nie wiem jak w tym z dużym wtykiem jest, ale napewno jest masa.
Ja nie miałem żadnych zakłóceń u kolegi jak podłączyłem. U siebie też nie mam ale nie mam tunera ori a podłączone bezpośrednio pod Navi.
Mam natomiast problem z odbiorem tv, żadne anteny nawet samoróbki na wzmacniaczu LNA177 dają ciała podczas jazdy. Sygnał zanika, Na postoju 15km od odbiornika tez już go nie ma. Pomaga kierowanie anteny na nadajnik i coś tam zaczyna łapać ale to nie robota.
Przetestuje jeszcze jedną antene, jak ta nie da rady to tylko ori w szybie może załatwi robote bo analog na niej odbierał cały czas jak robiłem w kolegi aucie. Tylko wymiana szyby (ja nie mam anten w swojej) to droga zabawa będzie i jeszcze podłączyć 4anteny w jedno wejście DVB-T . Nie wiem czy się uda to zgrać wszystko.
Tutaj luknij masz rozpiske, masa jest
http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/A ... 20840353/2
Ja nie miałem żadnych zakłóceń u kolegi jak podłączyłem. U siebie też nie mam ale nie mam tunera ori a podłączone bezpośrednio pod Navi.
Mam natomiast problem z odbiorem tv, żadne anteny nawet samoróbki na wzmacniaczu LNA177 dają ciała podczas jazdy. Sygnał zanika, Na postoju 15km od odbiornika tez już go nie ma. Pomaga kierowanie anteny na nadajnik i coś tam zaczyna łapać ale to nie robota.
Przetestuje jeszcze jedną antene, jak ta nie da rady to tylko ori w szybie może załatwi robote bo analog na niej odbierał cały czas jak robiłem w kolegi aucie. Tylko wymiana szyby (ja nie mam anten w swojej) to droga zabawa będzie i jeszcze podłączyć 4anteny w jedno wejście DVB-T . Nie wiem czy się uda to zgrać wszystko.
Tutaj luknij masz rozpiske, masa jest
http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/A ... 20840353/2
Do drugiego tunera np. analogowego w TV.
Co do sygnału z anten oryginalnych, to udał mi się podłączyć pod dwie anteny ale sygnał nie jest zbyt silny, odbiór tylko na postoju. Dodatkowo jest problem z zasilaniem bo z oryginalnego tunera z każdego wejścia wychodzi 12VDC i nawet z odłączonej jednej wtyczki wychodzi 12VDC więc trzeba podłączyć przez separator.
Co do sygnału z anten oryginalnych, to udał mi się podłączyć pod dwie anteny ale sygnał nie jest zbyt silny, odbiór tylko na postoju. Dodatkowo jest problem z zasilaniem bo z oryginalnego tunera z każdego wejścia wychodzi 12VDC i nawet z odłączonej jednej wtyczki wychodzi 12VDC więc trzeba podłączyć przez separator.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Skoro w domu przy pomocy tunera dvb-t da się odbierać cyfrowe programy na zwykłej antenie siatkowej to w ósemce też pewnie dałoby się to zrobić. Kiedyś się za to u siebie zabiorę bo póki co nie potrzebuję tv w autku ;-)luka6 pisze:Orginalnych anten nie da się wykorzystać?jakoś pomostkować czy coś :shock:
Witam
U siebie mam oryginalna hybryde oraz dolozone to:
http://www.tradeindia.com/fp675191/DVB- ... T-Box.html
Niestety obrazu niet - na filtrach sa plomby naviservice z jozefowa wiec sprobuje sie z nimi skontaktowac. Podlaczone to jest pod AV2 i slychac tylko wl/wyl natomiast nie reaguje na zadne zmiany pilotem. Moze ktos ma jakis manual do tego gowna.
Docelowo i tak bym wolal uniknac dodatkowego pilota i miec sterowanie z poziomu mmi ale na razie brak czasu na rzezbe
Pozdrawiam
U siebie mam oryginalna hybryde oraz dolozone to:
http://www.tradeindia.com/fp675191/DVB- ... T-Box.html
Niestety obrazu niet - na filtrach sa plomby naviservice z jozefowa wiec sprobuje sie z nimi skontaktowac. Podlaczone to jest pod AV2 i slychac tylko wl/wyl natomiast nie reaguje na zadne zmiany pilotem. Moze ktos ma jakis manual do tego gowna.
Docelowo i tak bym wolal uniknac dodatkowego pilota i miec sterowanie z poziomu mmi ale na razie brak czasu na rzezbe
Pozdrawiam
ciezko to widze...
sa tunery typowe do auta, od 279zl przez 500, do nawet 1500zl.
za rozsadny zestaw z montazem krzycza w Jozefowie pod Wawa 1200-1400zl.
a tam gdzie sprzedaja same tunery pa kilka stow, nie podejmuja sie montarzu,
przynajmniej u mnie, gdzie fabrycznie jest tv i navi.
jak nic nie ma - to podlacza.
co do anten,
wyciagnalem od nich skubancow gdzie montuja :lol:
jedna pod/w otoczeniu lampy przedniej,
druga w tylej,
po przekatnej.
I tylko ten spoosob praktykuja serwisy, robiace typowo Audi z fotochromem.
sa tunery typowe do auta, od 279zl przez 500, do nawet 1500zl.
za rozsadny zestaw z montazem krzycza w Jozefowie pod Wawa 1200-1400zl.
a tam gdzie sprzedaja same tunery pa kilka stow, nie podejmuja sie montarzu,
przynajmniej u mnie, gdzie fabrycznie jest tv i navi.
jak nic nie ma - to podlacza.
co do anten,
wyciagnalem od nich skubancow gdzie montuja :lol:
jedna pod/w otoczeniu lampy przedniej,
druga w tylej,
po przekatnej.
I tylko ten spoosob praktykuja serwisy, robiace typowo Audi z fotochromem.