raftor pisze:Chodzi mi o światła halogenowe w zderzaku, jaki rodzaj żarówki tam siedzi że daje taka a nie inna barwę, oraz czy ma to wpływ na działanie doświetlania zakrętów które działa w taki sposób iż konkretna żarówka prawa lub lewa jest rozświetlania, a następnie ściemniane
No przecież już napisałem i Drago również....
Doświetlanie zakrętów w D3 NIE jest realizowane przy pomocy świateł przeciwmgielnych w dolnej części zderzaka.
Skoro doświetlania zakrętów tam nie ma to znaczy, że w halogeny możesz sobie włożyć cokolwiek, HID'a lub LED'y i nie ma to żadnego wpływu na funkcjonowanie doświetlania zakrętów.
drago_o pisze:Doświetlanie zakrętów znajduję się w lampie a nie w zderzaku. Ma swoją żarówkę która się znajduje pomiędzy dwoma głównymi soczewkami skierowanymi na wprost i ma wyraźnie skierowaną soczewkę w bok. W zderzaku na przeciwmgłowych/dziennych(jak ktoś zakodował) jest żarówka H11. Doświetlanie w lampie ma chyba H8.
Ja delikatnie przyrzeźbiłem i w doświetlaniu zakrętów mam H11

Z tą żarówką doświetlanie jest wyraźniejsze bo H8 to ledwie co bździ na boki i wydaje się, że nic konkretnego do jakości oświetlenia nie wnosi.
H8 - 35W
H11 - 55W
Widać różnicę i w liczbach i na drodze