![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Monitory w zagłówkach
- VanDyke
- Super Klubowicz
[D3 ALL ] Monitory w zagłówkach
Mam możliwość kupienia w bardzo dobrych pieniądzach monitory Alpine z serii TME, 7 cali. Czyli to co szło w oryginale do A8. Jak wiadomo sprzęt ten ma już swoje lata, technologia poszła już sporo do przodu.
Czy jest sens w to się pchać czy lepszym rozwiązaniem byłyby np monitory XTRONS HD101?
Jakie są wasze opinie?
Czy jest sens w to się pchać czy lepszym rozwiązaniem byłyby np monitory XTRONS HD101?
Jakie są wasze opinie?
- Preston81
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Chodziło mi o czasy gdzie robiono produkty z pasji i nie patrzyli na koszta tak jak jest to teraz 
2001rok narodziny Alpine F1 Status hi-end wszech czasów tej marki
Mam nadzieje że jak skompletuje zestaw i wskoczy on do mojej audi to będzie można gdzieś się spotkać żebyś usłyszał o czym mówie
jak byś nie brał tych monitorów Alpiny to daj znać na pw bo był bym zainteresowany

2001rok narodziny Alpine F1 Status hi-end wszech czasów tej marki

Mam nadzieje że jak skompletuje zestaw i wskoczy on do mojej audi to będzie można gdzieś się spotkać żebyś usłyszał o czym mówie

jak byś nie brał tych monitorów Alpiny to daj znać na pw bo był bym zainteresowany

- Preston81
- Super Klubowicz
- drago_o
- Super Klubowicz
Jeśli chodzi o podłączenie monitorów to właściwie każdy monitor podejdzie. W tunerze są video out. Nie wiem jak ze sterowaniem, bo te co podałeś pewnie są ze sterowaniem jakimś. Działają osobno czy dublują ekran z głównego MMI? Jeśli to tylko dublowanie ekranu z MMI to może pomyśleć nad fajnym ekranem tylko video i panel MMI z pilotem dołożyć?
Montaż pod zagłówkiem jest najlepszym. Strasznie mnie irytowało jak w jednej toyocie sobie kierowca zagłówek przestawił i pod lipnym kątem patrzyłem na ekran
Montaż pod zagłówkiem jest najlepszym. Strasznie mnie irytowało jak w jednej toyocie sobie kierowca zagłówek przestawił i pod lipnym kątem patrzyłem na ekran

Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
- panton
- Super Klubowicz
VanDyke, te wszystkie Alpiny były dobre 8 lat temu... zobacz jakie to ma kolory, kontrast, kąty o rozdzielczości nawet nie wspominam....dzisiaj najtańszy tablet czy jakiś chinol ładniej "świeci"
a montowanie w zagłówka to też nic super - zdecydowanie lepiej na zagłówku (co widać po D4 czy BMW 7 - nikt już teraz nie wsadza tego w zagłówek)
a montowanie w zagłówka to też nic super - zdecydowanie lepiej na zagłówku (co widać po D4 czy BMW 7 - nikt już teraz nie wsadza tego w zagłówek)
- VanDyke
- Super Klubowicz
Jako kierowca Uber muszę dbać o komfort moich pasażerów 
Tuner fabryczny to też pomyłka na dzisiajesze czasy. Oglądanie jakiegokolwiek filmu na MMI przyprawia o mdłości patrząc na tą ilość kolorów (4K czy 32K?) i rozdzielczość więc moim zdaniem nie ma sensu podłączać czegokolwiek pod ten relikt za wyjątkiem kamery cofania.
Przedstawione przeze mnie powyzsze monitory działąją na osobnym kanale. Mają funkcję dublowania ekranu z drugiego urzadzenia oraz port HDMI. Podłączenie to 2x kabel zasilania + opcjonalnie kabel sygnałowy do dublowania ekranu.
Tymczasem w:
1. Alpine TME-M760 - 1x kabel zasilania + 18(!) kabli sygnałowych + kable DVD
2. Alpine TME-M780 - 1x kabel zasilania + 9 kabli sygnałowych + kable DVD
Tak jak panton wspomniał, nie ma się co jednak w Alpine pchać. Miałem dostęp w dobrej cenie do Alpine i tylko dlatego wpadł mi do głowy taki pomysł.

Tuner fabryczny to też pomyłka na dzisiajesze czasy. Oglądanie jakiegokolwiek filmu na MMI przyprawia o mdłości patrząc na tą ilość kolorów (4K czy 32K?) i rozdzielczość więc moim zdaniem nie ma sensu podłączać czegokolwiek pod ten relikt za wyjątkiem kamery cofania.
Przedstawione przeze mnie powyzsze monitory działąją na osobnym kanale. Mają funkcję dublowania ekranu z drugiego urzadzenia oraz port HDMI. Podłączenie to 2x kabel zasilania + opcjonalnie kabel sygnałowy do dublowania ekranu.
Tymczasem w:
1. Alpine TME-M760 - 1x kabel zasilania + 18(!) kabli sygnałowych + kable DVD
2. Alpine TME-M780 - 1x kabel zasilania + 9 kabli sygnałowych + kable DVD
Tak jak panton wspomniał, nie ma się co jednak w Alpine pchać. Miałem dostęp w dobrej cenie do Alpine i tylko dlatego wpadł mi do głowy taki pomysł.
-
- Super Klubowicz
Co do Alpin to się zgadzam, mogłem mieć razem z tymi puszkami na kilkanaście cinch za groszowe sprawy ald odpusciłem.
Tuner tv fabryczny to lipa,ale... aby steroeanie bylo z MMI to bez niego się nie obejdzie tym bardziej jeżeli chce się ori kamerę cofania.Wyjścia AV można wykorzystać do czegoś innego.
Co do tych monitorów to jak ma wyglądać sterowanie i co ma być nadajnikiem sygnału ?
Tuner tv fabryczny to lipa,ale... aby steroeanie bylo z MMI to bez niego się nie obejdzie tym bardziej jeżeli chce się ori kamerę cofania.Wyjścia AV można wykorzystać do czegoś innego.
Co do tych monitorów to jak ma wyglądać sterowanie i co ma być nadajnikiem sygnału ?