A8 D3 - pies w naszych a8
A8 D3 - pies w naszych a8
Ostatnio zdarzyło mi się zakupić piesa, który jak dorośnie nie będzie mały (Akita). I tu pojawia się problem - do tej pory miałem auta kombi - więc z transportem zwierza nie było problemu, o tyle obecnie mam longa 4 miejscowego z tunelem pomiędzy fotelami. Nie jest dla mnie problemem wsadzenie psiaka do środka - bardziej zastanawiam się jak mu poprawić komfort jazdy autem w przyszłości. Wpadłem na pomysł wsadzania dmuchanych pufek w miejsca nóg z tyłu, a na całość gruba gąbka tapicerska która wyrówna powierzchnię. No chyba że macie jakieś fajne patenty i coś podpowiecie foto mile widziane jak ktoś takowe posiada.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
U mnie podobny problem z tym, że Basset Hound (loooong vehicle ;p) a do tego na dniach dojdzie Bulterier.
Jako, że D2 głownie latam na wystawy to jakoś trzeba je upchnąć. Na razie mam kanapę z tyłu, ale także planuje wsadzić pojedyncze fotele sportowe Recaro na tył. Miałem w D3 również pojedyncze i tam przy komfortach nie ma dużej różnicy w wysokości boczków, akurat ten środek jest dość twardy.
Na razie u mnie koce rozłożone a na to mata na psa która obejmuje boczki, tył foteli przednich, siedzisko i oparcie kanapy tylnej, także pies jest trochę jak w hamaku. W sumie najlepsza opcja jeśli chodzi o sedany, limuzyny itp. Wiadomo, że kombi było by super, bo można wsadzić se klatkę, ale na razie żadnej eSy czy RSa w Avancie nie planuje ;p
Aha, są jeszcze przyczepy specjalne dla psa, jedno i dwuosiowe, także jak masz hak to tez jakaś opcja.
Jako, że D2 głownie latam na wystawy to jakoś trzeba je upchnąć. Na razie mam kanapę z tyłu, ale także planuje wsadzić pojedyncze fotele sportowe Recaro na tył. Miałem w D3 również pojedyncze i tam przy komfortach nie ma dużej różnicy w wysokości boczków, akurat ten środek jest dość twardy.
Na razie u mnie koce rozłożone a na to mata na psa która obejmuje boczki, tył foteli przednich, siedzisko i oparcie kanapy tylnej, także pies jest trochę jak w hamaku. W sumie najlepsza opcja jeśli chodzi o sedany, limuzyny itp. Wiadomo, że kombi było by super, bo można wsadzić se klatkę, ale na razie żadnej eSy czy RSa w Avancie nie planuje ;p
Aha, są jeszcze przyczepy specjalne dla psa, jedno i dwuosiowe, także jak masz hak to tez jakaś opcja.
Black Cars Matters