części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Indywidualna talibca rej

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 05 lip 2018, 12:43

SOBA pisze:a nie trzeba czasem zgłosić na policję ze się tablice zgubiło? bo myśle ze wydział komunikacji nie jest taki tępy i może zadzwonić do nich i sprawdzić.
Trzeba. I trzeba mieć potwierdzenie zgłoszenia na piśmie. Ukradli mi tablicę. Przechodziłem przez to.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

adrian949

Post autor: adrian949 » 05 lip 2018, 16:45

Dzięki Pany za podpowiedzi po niedzieli trzeba będzie się tym zająć.

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 05 lip 2018, 18:04

drago_o pisze:
SOBA pisze:a nie trzeba czasem zgłosić na policję ze się tablice zgubiło? bo myśle ze wydział komunikacji nie jest taki tępy i może zadzwonić do nich i sprawdzić.
Trzeba. I trzeba mieć potwierdzenie zgłoszenia na piśmie. Ukradli mi tablicę. Przechodziłem przez to.
Zgubienia na policji nie zgłaszasz. Zgłaszasz ewentualnie dla swojego spokoju i wrzucenia tablic na listę do ciągłych kontroli (dlatego też nie bierze się wtórników tylko nowe, bo przy wyjeździe zagranicznym mogą być problemy przy kontroli) kradzież. Tak samo jak z dowodem osobistym. Powiesz że zgubiłeś - każą spier***. Powiesz że ukradli, to niechętnie ale spiszą.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

Paweł777
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł777 » 16 lip 2018, 22:07

adrian949 pisze:Dzięki Pany za podpowiedzi po niedzieli trzeba będzie się tym zająć.

Adrian idziesz do urzędu i zgłaszasz że podczas burzy jechałeś i w kałuży odpadła jedna .Ja tak robiłem i bez problemu dali nowe bez zgłaszania na policję . Oni pewnie będą chcieli wyrobić jedną ale dopłacasz i bierzesz nowe

adrian949

Post autor: adrian949 » 16 lip 2018, 22:31

Też właśnie tak myślałem. W maszynie jak zgubiłem to dali mi nowe odrazu. Myślę tylko co wpisać w tablicy

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 31 lip 2018, 17:23

Jest szansa na regulacje prawne w zakresie pozostawienia dotychczasowych tablic rejestracyjnych
https://moto.wp.pl/po-latach-ministerst ... 132890753a

Awatar użytkownika
Unknown
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Unknown » 16 paź 2018, 12:36

adrian949 pisze:Też właśnie tak myślałem. W maszynie jak zgubiłem to dali mi nowe odrazu. Myślę tylko co wpisać w tablicy
Pewnie już dawno po temacie.

Ale gdyby ktoś w przyszłości pytał. Nie trzeba zgubić tablic. We Wrocławiu wygląda to tak:

Jeżeli masz zarejestrowane auto na siebie, idziesz do sekretariatu wydziału komunikacji. Składasz u wniosek o wydanie tablic indywidualnych, płacisz w kasie urzędu hajsik.

Pani po jakimś tygodniu informuje Cię, że tablice są gotowe.

Idziesz do okienka -> dostajesz blachy indywidualne, zdajesz stare, dowód tymczasowy, naklejkę.

Po jakimś czasie zgłaszasz się po twardy.

Nic nie trzeba kombinować z kradzieżami, zgubieniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl