![]() |
![]() |
Nadchodzi zima
pakiet: koniec lansu :mrgreen: zmiana na komfort :mrgreen:tomekzabrze pisze:nic tylko płakac:(:(:(
[url=http://images48.fotosik.pl/466/047a5130c3fa0762med.jpg]Obrazek[/URL]
no i "ni mom" A8 

-
- Super Klubowicz
17 cali zdecydowanie poprawia komfort prowadzenia po zimowych dziurawych drogach
Opona o wiekszym balonie wiecej absorbuje i daje odetchnąc zawieszeniu. No i mniejsza szansa jest na uszkodzenia felgi. Osobiscie mialem 18cali i profil 255/35 i trakcja była ok ale komfortu juz mniej bo to nalesnik a nie balon był
No i felga troszku dostała w dupke

Gdybym mieszkał na nizinach to jeździłbym na 20, w górach jest trochę inaczej, drogi zaśnieżone (biała szata), dziur jako takich nie ma ale jest tralka od łańcuchów, a na tym cholerstwie jeździ się paskudnie, trzepie nawet zębami :lol: , dlatego w zimie jeżdżę na 17-tkach.and808 pisze:... a ja zadam pytanie troche przewrotne:
czy jescze warto w zimie miec np 17 cali, zas w lecie 20 cali.
jakie sa praktyczne zalety posiadania 17 cali w zimie, gdy w lecie stosujemy 20 cali ?
Panowie , ale nie wzięliście pod uwagę tego że nie każdy ma pod domem dziurawe drogi , nie którzy mieszkają na nowych osiedlach i mają garaże podziemne (Gdzie dziury są nie spotykane) to tam mogą śmigać nawet na 22 cale .
Ja jeżdżę cały rok na 16 calach , moim zdaniem najlepsze koła na nasze studzienki , drogi remontowane ITP . Zimą podjeżdżając pod krawężnik nie muszę się bać , że rozwalę felgę .
Ja jeżdżę cały rok na 16 calach , moim zdaniem najlepsze koła na nasze studzienki , drogi remontowane ITP . Zimą podjeżdżając pod krawężnik nie muszę się bać , że rozwalę felgę .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Koszt alusów z oponami na zimę i lato jest prawie porównywalny, parę stówek różnicy.jojo-jar pisze:tu chodzi jeszcze o koszty. Cięzko kupic ładne 20 zimówki za dobre $. Druga sprawa to ze czesto jak ktoś ma 20 to jest po polerca cała albo same ranty. Sól zniszczyła by felgi!!
Gdybym miał patrzeć na sól i alusy, to pewnie nie kupiłbym żadnego auta.