[D2 01 4.2PB/LPG ] Ustawienie zderzaka przedniego
[D2 01 4.2PB/LPG ] Ustawienie zderzaka przedniego
Witam wszystkich:)
A wiec tak mam pytanie: Czy można ustawić zderzak przedni w kierunku "zewnątrz/wewnątrz" a dokładnie chodzi mi o to że lewa strona patrząc z przodu listwa chromowa zachodzi mi pod lampę i czy można by było zderzak wysunąć trochę na "zewnątrz"??
Z góry dzięki
Pozdrawiam
A wiec tak mam pytanie: Czy można ustawić zderzak przedni w kierunku "zewnątrz/wewnątrz" a dokładnie chodzi mi o to że lewa strona patrząc z przodu listwa chromowa zachodzi mi pod lampę i czy można by było zderzak wysunąć trochę na "zewnątrz"??
Z góry dzięki
Pozdrawiam
odboje zderzaków a tym samy sam zderzak reguluje się na dwa sposoby.
1. Aby ustawić przód / tył trzeba kręcić tą dlugą częścią aluminiową. Jak Zapa, napisał zmierzyć długość tego, po stronie którego jest ok a następnie ustaw ten drugi.
2. Aby usta więc góra / dół kręcimy za pomocą imbusa tą tzw. "Muffe" z gwintem zewnętrznym. (Nie wiem jak to się po polsku nazywa <niewiem> <niegadam> ) przez którą przechodzi śruba na początku odboju.
1. Aby ustawić przód / tył trzeba kręcić tą dlugą częścią aluminiową. Jak Zapa, napisał zmierzyć długość tego, po stronie którego jest ok a następnie ustaw ten drugi.
2. Aby usta więc góra / dół kręcimy za pomocą imbusa tą tzw. "Muffe" z gwintem zewnętrznym. (Nie wiem jak to się po polsku nazywa <niewiem> <niegadam> ) przez którą przechodzi śruba na początku odboju.
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Nie ma regulacji na boki. Jeśli ci z jednej strony odstaje to może po prostu zderzak nie siedzi w ślizgu tylko obok, na zewnątrz ślizgu. Może być tez cos takiego ze któryś ślizg, czy to na zderzaku czy tez na błotniki jest złamany i dlatego zderzak jest bardziej wciśnięty.
Proponuje ściągnąć zderzak, o badać jak się mają zaczepy i próbować założyć poprawnie.
Proponuje ściągnąć zderzak, o badać jak się mają zaczepy i próbować założyć poprawnie.
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Stojąc przodem do auta zderzak jest lekko opuszczony (widać szparę pomiędzy lampą, listwą pod nią, a samym zderzakiem). Jest jakaś szybka opcja na podwyższenie go, czy trzeba zdjąć całkowicie i założyć ponownie?
EX - S124 3.0TD Turbo SportLine 92'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'