[D2 ALL ] Składane lusterka po zamnieciu
- JuniorPoznan
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Składane lusterka po zamnieciu
Pytanie... W swojej esce mam skladane lusterka - poprzez przekrecenie sterowanie lusterkami w lewo... i pytanie... moze to zaprogramowac, żeby składały sie po zamknieciu auta z pilota ?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez JuniorPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuniorPoznan
- Forum Audi A8
Też myślałem o automatycznym składaniu lusterek po zamknieciu auta i na pewno na wiosnę coś takiego dam znajomemu elektrykowi do "zmodzenia"...
ale jak ktoś będzie pierwszy to chetnie posłucham jak można to ogarnąć ;-)
ale jak ktoś będzie pierwszy to chetnie posłucham jak można to ogarnąć ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No to ja was zaskocze...Co prawda dodatkowym ukladem ale mozna...Moja secia tak ma..
Najlepiej wykorzystac do tego uklad z anteny automatycznej.Wystarczy podawac jej plus i lusterko sie otwiera.Po zaniku skladaja sie.Uklad ma w sobie przekaznik przeciazeniowy czyli nie spowoduje spalenia silniczka lusterek.olo_gsm, wiem ze ktos na a6klub ma to zrobione na fabrycznym zamykaniu lusterek wlasnie w a6c4.Zasada będzie analogiczna do a8
Najlepiej wykorzystac do tego uklad z anteny automatycznej.Wystarczy podawac jej plus i lusterko sie otwiera.Po zaniku skladaja sie.Uklad ma w sobie przekaznik przeciazeniowy czyli nie spowoduje spalenia silniczka lusterek.olo_gsm, wiem ze ktos na a6klub ma to zrobione na fabrycznym zamykaniu lusterek wlasnie w a6c4.Zasada będzie analogiczna do a8
Już tak na szybkiego popatrzyłem w schemat i jest sobie taki przewód brązowo niebieski na który teoretycznie jak się poda masę to lusterka się powinny złożyć a jak masa zginie to się rozłożą. Pozostanie jeszcze kwestaia zasilania bo lusterka wajchują się tylko chyba na włączonym zapłonie ale z tym też damy radę. Chyba jeszcze dzisiaj to zacznę praktykować bo na razie to tylko teoria :mrgreen:
>>>AUTOELEKTRONIKA<<<
olo_gsm, Super sprawa by było coś takiego mieć w aucie bo sam często składam lusterka gdzieś na mieście, żeby nikt nie zaczepił, a tak przy każdym zamknięciu samo by się składało jak zrobisz coś takiego to daj małą podpowiedź pozdro
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Odgrzeję kotleta, i jak z tematem czy "projekt utknął w sejmie"? Pojawił mi się pomysł tylko nie jestem elektronikiem. Mam ustawione kodowanie centralnego ze po przekroczeniu prędkości zamyka się centralny więc składania nie podepnie się pod centralny bo się złożą podczas jazdy, więc nasunął mi się pomysł podłączenia pod autoalarm. Z tego co się orientuję alarm załącza się po chwili wiec i tak by się lusterka składały i efekt był by fajniejszy