[D2 ALL ] Szyba przednia ogrzewana
Mam troszkę inne pytanie - czy grzana przednia szyba przyspieszy odparowywanie od środka? Przykładowo siedzi kilka osób w wyłączonym aucie, na dworze 2 stopnie, w pół godziny wszystkie szyby od środka zaparowane. Po odpaleniu auta zaczyna migać lampka w przycisku nawiewu na szybę - czyli niby włączyło się ogrzewanie. Ale efektów jakoś nie widziałem.
Swoją drogą, oryginalne była u mnie szyba ogrzewana, ale została wymieniona przed poprzedniego właściciela na...sam nie wiem jaką. Nie było w tym roku jeszcze skrobania, więc nie wiem czy ogrzewanie w ogóle działa.
Swoją drogą, oryginalne była u mnie szyba ogrzewana, ale została wymieniona przed poprzedniego właściciela na...sam nie wiem jaką. Nie było w tym roku jeszcze skrobania, więc nie wiem czy ogrzewanie w ogóle działa.
Całkiem prawdopodobne, poczekam do zimy - wtedy będę mógł stwierdzić to na 100%, ale wydaje mi się, że mam zmienioną na zwykłą ;(danishow pisze:Po to ona jest, u mnie działa bardzo dobrze. To że lampka mruga to tak ma być ale może oryginalna podgrzewana została wymieniona na niepodgrzewanąwedka pisze: czy grzana przednia szyba przyspieszy odparowywanie od środka?
crazyeyes, przy takich warunkach (poniżej +5 na dworze) uruchamiało się u mnie podgrzewanie szyby - a przynajmniej instalacja zaczynała działać, ciężko powiedzieć, czy szyba sama w sobie była grzana. Nawet kontaktowałem się z Saint-Gobain czy są w stanie stwierdzić po oznaczeniach na szybie czy jest grzana, czy nie, ale niestety nie było to możliwe. No nic, czekam do zimy;)
-
- Super Klubowicz
Można zawsze rozebrać podszybie i będzie widać przewody lub szukać sterownika podgrzewania szyby gdzieś nad akumulatorem .
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz