Witam.
Generalnie szyberdach otwieram rzadko. ALe ostatnio zaniepokoił mnie dziwny dzwięk.
Może ktoś tak miał i zna diegnozę ?
Dz
[D3 06 4.2TDI ] Dziwny dzwięk szyberdachu
[D3 06 4.2TDI ] Dziwny dzwięk szyberdachu
S8 D2 '98 2008=>2018 ( ale się widujemy )
A8 D3 '06 2017=>
A8 D3 '06 2017=>
Re: Dziwny dzwięk szyberdachu
Akurat w tym przypadku diagnoza jest szybka i prosta - uszkodzony mechanizm silniczka nastawczego do kierownicy powietrza szyberdachu który znajduje się w przedniej części otworu dachowego.Nenesz pisze:Może ktoś tak miał i zna diegnozę ?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ile u Ciebie taka przyjemność ?FOSS pisze:Akurat w tym przypadku diagnoza jest szybka i prosta - uszkodzony mechanizm silniczka nastawczego do kierownicy powietrza szyberdachu który znajduje się w przedniej części otworu dachowego.Nenesz pisze:Może ktoś tak miał i zna diegnozę ?
I czy podjąbyś sie tego ?
Jak cos pisz na PW
S8 D2 '98 2008=>2018 ( ale się widujemy )
A8 D3 '06 2017=>
A8 D3 '06 2017=>
dokładnie często umierająFOSS pisze:Akurat w tym przypadku diagnoza jest szybka i prosta - uszkodzony mechanizm silniczka nastawczego do kierownicy powietrza szyberdachu który znajduje się w przedniej części otworu dachowego.Nenesz pisze:Może ktoś tak miał i zna diegnozę ?
Oczywiście, robiłem to wielokrotnie - zapraszam.Nenesz pisze: Ile u Ciebie taka przyjemność ?
I czy podjąbyś sie tego ?
Jak cos pisz na PW
Problemem jest jednak znalezienie drugiego takiego mechanizmu w pełni sprawnego.
No chyba, że chcesz to zrobić raz i porządnie czyli kupić nowy z ASO. Cena może nie zachęca, ca. 1080pln brutto, ale spokój będzie na lata.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Cześć,
Trochę odgrzeję temat.
Dla osób które mają trochę zacięcia w majsterkowaniu wrzucam link do całkiem niezłej foto-relacji z naprawy tej usterki.
U mnie w końcu nastała cisza
Nie wiem czy u wszystkich przyczyna jest ta sama, ale ogólnie wygląda na to, że problem powstaje przez wysunietą zębatkę silniczka do osłobny wiatrowej.
Link jest do strony anglojęzycznej, ale mam nadzieję, że google translate Wam pomoże
https://www.audiworld.com/forums/a8-s8- ... st24993612
Pozdrawiam,
Trochę odgrzeję temat.
Dla osób które mają trochę zacięcia w majsterkowaniu wrzucam link do całkiem niezłej foto-relacji z naprawy tej usterki.
Nie wiem czy u wszystkich przyczyna jest ta sama, ale ogólnie wygląda na to, że problem powstaje przez wysunietą zębatkę silniczka do osłobny wiatrowej.
Link jest do strony anglojęzycznej, ale mam nadzieję, że google translate Wam pomoże
Pozdrawiam,
Wygląda na prosty temat. U siebie na razie odpiąłem silnieczek bo nie da się znieść tego dźwięku, ale to tymczasowe rozwiazanie.marfi66 pisze:Cześć,
Trochę odgrzeję temat.
Pozdrawiam,