Ciekawe jak to jest z tym świeceniem bo oglądałem kilka filmów na YT i niestety testy pokazały że Led wypada słabiej

![]() |
![]() |
![]() |
MożePczester pisze:Może jakieś zdjęcia w nocy, odcięcia na ścianie i tak na drodze widok?
Soczewka?... Jak się domyślam pewnikiem Koito ale szczerze mówiąc nie zagłębiałem się w to bardzo.Pczester pisze:Podzielisz się jaka soczewką bi-led tam siedzi konkretnie, lub ewentualnie koszt takiej modyfikacji?
Tak, ponieważ to nie całą lampę się zmienia ale z twoich wyrzuca się bi-xenon i zamiast tego wstawia bi-led.Marcin2013 pisze:Czy lampy Bi-Led są dostępne do preFL ?
Testów nie oglądałem ale jeżeli bi-LED wypada słabiej to mam zgoła odmienne wrażenia.Marcin2013 pisze:Ciekawe jak to jest z tym świeceniem bo oglądałem kilka filmów na YT i niestety testy pokazały że Led wypada słabiej![]()
To ciekawe skoro producenci samochodów coraz chętniej idą w tą stronę.dracus6662 pisze:jak dla mnie z pełnym szacunkiem to podchodzi czyms w stylu elektryczna turbinka dolotu![]()
FOSS pisze:No to na zlocie porównamy nowe lampy bi-xenon z lampami bi-led - ciekawy jestem efektujordan233 pisze:ja kupiłem nowe lampy bi-xenon-takie same jakie miałem wcześniej ,różnica między używką a nawet zregenerowaną to przepaść....
I żeby nie było... ja wcale nie przesądzam, że niby moje lepsze tylko po prostu z nikim tego porównania nie udało mi się wcześniej przeprowadzić
Jaki żarnik?... Jaka przetwornica?dracus6662 pisze:pewnikiem jest jakiś mega rezystor tylko właśnie o ile ma ostac się przetwornica to wtakim razie słaby sens montowania bo będzie żarło to co zawsze plus biled z wiatraczkiem lub bez ....
przyłączam się do pytania : Jak rozwiazana jest sprawa błądu? bo chyba luzem w lampie żarnik nie dynda? czy przetwornice xenonów zostały usunięte z lamp?![]()
Nie mam żadnych błędów związanych z usunięciem żarnika xenonów.Pczester pisze:Ciekawe jak z błędem jeszcze
Błędu nie powinno być ponieważ led ma ok.30wPczester pisze:Ciekawe jak z błędem jeszcze
Jeśli się dobrze orientuje to jak lampa jest skrętna to po bmontażu leda dalej będzie skręcać ponieważ skręca mocowanie w lampie, a nie sama soczewkadracus6662 pisze:chce zrobić biled skrętny
molestowałem człowieka bardzo długo i niestety koito biled nie miesci się w lampie skrętnejMarcin2013 pisze:Błędu nie powinno być ponieważ led ma ok.30wPczester pisze:Ciekawe jak z błędem jeszcze
Jeśli się dobrze orientuje to jak lampa jest skrętna to po bmontażu leda dalej będzie skręcać ponieważ skręca mocowanie w lampie, a nie sama soczewkadracus6662 pisze:chce zrobić biled skrętny![]()
Poszukałem w sieci i do lamp gdzie siedziała skrętna nadaje się Koito BILED natomiast do zwykłych nie skrętnych psują HRF BI-LED oby dwie można kupić nowe za ok.500,- za parę niestety jak się spali to podobno trzeba wymienić całą soczewkę tak więc trzeba lampę wyciągać, ale wiadomo zabieg raz na długi czas. Zabieg montaży w miarę prosty soczewka wychodzi bez rozklejania lampy.
Brawa dla Fossa za pomysł wrzucenia Leda