Panowie i Panie wiecie jak jest montowana klamka w dzrwiach kierowcy przykręcana czy na jakieś zatrzaski?
Mam u siebie tak że odstaje z jednej strony klamka i nie wiem czy jest złamany jakiś zatrzask czy poprostu się coś odkręciło.
Tak przy okazji moze jakiś manual jak sie dobrać do tej klamki czyli co pierwsze odkręcić żeby nic nie połamać zaczynając od dekorów oczywiście.
![]() |
![]() |
[D3 05 4.2MPI ] Klamka drzwi kierowcy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Witam. Nie na zatrzaski. Jest blokowana od wewnątrz, śruba z przeciwbieżnym gwintem rozpiera klamkę od wewnątrz. Od strony zamka na wysokości klamki w drzwiach masz zaślepkę, będziesz potrzebował długiego klucza, bodajrze inbus, niewielka średnica, którym przekręcasz tę śrubę i klamka luzuje się. Jeśli znajdę, to wrzucę schemat.
Bądź dobry jak chleb.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
Re: [D3 05 4.2MPI ] Klamka drzwi kierowcy.
Spojrzyj wnikliwie od dołu klamki.... prawdopodobnie wyskoczyła jedna ze sprężynek dzięki której klamka wraca na swoje prawidłowe położenie..... przerabiałem ten temat u siebie jakieś 1,5 roku temu.123mielony pisze:Mam u siebie tak że odstaje z jednej strony klamka i nie wiem czy jest złamany jakiś zatrzask czy poprostu się coś odkręciło.
Oczywiście od wewnątrz drzwi.123mielony pisze:Tak przy okazji moze jakiś manual jak sie dobrać do tej klamki czyli co pierwsze odkręcić żeby nic nie połamać zaczynając od dekorów oczywiście.
O ile dobrze pamiętam dostęp do śrub jest po odpowiednim ustawieniu szyby (tak aby mechanizm nie przeszkadzał) więc trochę takiej głupiej zabawy jest w podpinanie i odpinanie tapicerki drzwi bo sterowanie szybą kierowcy jest tylko u kierowcy ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
Damian u mnie klamka wraca ładnie na swoje miejsce tylko odstaje prawa strona tak jak by coś było nie dokręcone lub połamane.FOSS pisze:Spojrzyj wnikliwie od dołu klamki.... prawdopodobnie wyskoczyła jedna ze sprężynek dzięki której klamka wraca na swoje prawidłowe położenie..... przerabiałem ten temat u siebie jakieś 1,5 roku temu.