[ALL] Opinie na temat wymiany oleju w tiptroniku
Gość który robi automaty od 20 lat powiedział mi coś zupełnie innego. Sam olej się nie zużywa, jedynie filtr który jest w skrzyni. Podmianka oleju w zupełności wystarczy bo jest to czynność dodatkowa. Sam prowadzę warsztat ale nigdy nie miałem styczności z tipem, więc wolę oddać go w łapy fachowca 8-) Co do oleju to był spuszczany przy mnie i wyleciał całkiem czysty... :-)
[ Dodano: 2013-07-11, 16:49 ]
Będę pisał na bieżąco co się dzieje, narazie cieszę się jazdą :d
[ Dodano: 2013-07-11, 16:49 ]
Będę pisał na bieżąco co się dzieje, narazie cieszę się jazdą :d
Maciek co ile robisz wymiane oleju w ASB? Ja po kupnie wymienilem olej dwa razy, tzn. pierwszy raz jak zlalem to zupa byla....zalelem nowym , przejechalem jakies 500 - 700 km i znow wymienilem...teraz smiga super :mrgreen: ...tylko kiedy nastepna wymiane robic?....Apophis pisze:u mnie olej jest regularnie odświeżany
p.s. olej w silniku wymieniam co 10kkm... ;-)
to nie jest zwykły napęd...to
Wymiana czesci oleju to jest odświeżanie. Jak wspominałem juz nie raz ma to sens przy regularnie serwisowanej skrzyni a jak ktos ma zupe to niech lepiej zrobi sobie całościową wymiane. Lub od biedy co kwartał przez rok az się olej wyklaruje,skrzynia oczyści i nie rozpadnie :lol: Ale wiadomo co wyjdzie drożej