Maximuss pisze:Oho zaczyna się znowu
Kolego
RadMon, może ty nie wypowiadałeś sie już w tej sprawie pod innym nickiem??
Tempo jest dobre do starych,zniszczonych zębem czasu i najlepiej jasnych lakierów.
raftor, Dziwię się że po kazdym myciu musisz tempować bo u mnie to się trzymało przynajmniej kilka myć ale ja poprawiałem nabłyszczającą.
niestety nie, dopiero zawitalem na tym forum...

TEMPO nie jest ani dobre do nowego ani do starego... TEMPO wogole nie jest dobre... to tak jakbys chcial umyc zeby pasta do rak.. rece ze smarow i ciezkiego brudu domyjesz ale rece sa szorstkie, suche itd.. ( :shock: masakra co za porownanie.. ) , nie mniej jednak pasta tempo ani nie poprawia jakosci stanu lakieru, ani tym bardziej nie ochrania podobnie jak wosk...
raftor pisze:RadMon,
po 1 zapomniałem "tempo" wziąć w "" bo mam paste K2 do nabłyszczania
oj już nie przesadzaj niewiele mam wspólnego z polerka choc kila rzeczy juz wypolerowałem z super skutkiem i to własnie pastą tempo dawno to było mi. własnoręcznie polakierowany błotnik zderzak oraz kilka par lamp po polerce były jak nowe
dodatkowo zadałem dużo wiecej pytań niz tylko o stricte polerke mi :
-o zakłady w wawie czy trn (znaleźć mogę sam ale wole cos polecanego wypróbowanego )
-cene aby mieć odniesienie
-jak efektywna jest polerka na ile starcza i co ile trzeba ja ponawiać
raczej nie podejme sie sam polerki auta bo szkoda było by to spierdzielić choć strasznie mnie korci
czy do porządnej polerki powinno sie demontować np lampy emblematy i listwy?
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=149433 chciałbym doprowadzic swoje do takiego stanu
tu jest super projekt zobaczcie jaki efekt po polerce , auto wygląda jak nowe i nawet ten brzydki kolor by mi nie przeszkadzał , taki efekt chciałbym uzyskać bo tez jestem w trakcie odświeżania auta wypolerowałem juz przednie lampy i kpl zregenerowałem od środka , wymieniałem tylne lampy na 2006r jak nóweczki , wymieniam szybe tylna
do pełni szczescia bedzie brakowało mi solidnej polerki i polerki felg

1. nie wiem co Ty tam polerowałeś jak i czym, ale na pewno nie wyglądało jak nowe po paście tempo..
tak jak napisałeś po każdym myciu trzeba robić na nowo.. dlaczemu?? bo pasta tempo nie odnawia, nie regeneruje powłoki polerowanej tylko przysłania defekt do najbliższego właśnie mycia... ot co...
2. kto w wawie??
proszę:
http://shinefactory.pl/detailing/projekty/
http://www.swissvax-detailing.pl/galeri ... -prac.html
jest jeszcze wiele innych firm ale ja na Twoim miejscu poszukałbym osoby która robi to z zamiłowania i wtedy nie wydasz 1tysia na zrobienie auta a 500pln i będziesz mieć to samo..
poszukaj na tym forum co podałem link gościa o nicku POGODNY.. facet robi właśnie to z zamiłowania wiec zrobi to tak samo profesjonalnie i na równie dobrych i drogich środkach, a nie na paście TEMPO

, za dużo mniejsza kasę, ale on nie jest z wawy, a dokładniej to z okolic śląska..
3. wszystko zależy jak dbasz o auto, jak często myjesz, jak/czym myjesz, jakimi środkami, itd.. po dobrze wykonanej polerce i dobrze zabezpieczonym lakierze dobrej jakości woskiem wytrzyma 6m-cy, ale nie trzeba ponownie polerować mechanicznie, wystarczy odpowiednimi środkami "oblecieć" ponownie lakier na aucie, ponownie nawoskować i cieszyć się dalej...
4. do polerki nie musisz nic demontować, zrobi to za Ciebie firma do której oddasz auto, ale nie jest to konieczne.. nie trzeba nic demontować, wystarczy pewne elementy dobrze zabezpieczyć taśma..
jeśli nigdy nie robiłeś tego samemu, nigdy nie polerowałeś mechanicznie auto to lepiej odpuść.. jest przy tym naprawdę w ..uj roboty a efekt będzie mierny..
jeszcze jakieś pytania??