![]() |
![]() |
![]() |
[ - ] Detailing
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
- sebos17
- Super Klubowicz
Ja już zimą zaklepałem termin u odpowiedniej osoby aby moja eSa zażyła detailingu ;-) Ale o tym pochwalę się już po fakcie w odpowiednim dziale.pioter pisze:Trochę się świeci :-P http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8921
- martinezzg
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Trochę odgrzeje kotleta bo widzę, że w tym temacie dawno się nic nie działo
W końcu znalazłem wolną chwilę więc postanowiłem się podzielić z Wami efektami mojej pracy nad Audi A8 D3 Long.
Samochód trafił do mnie już jakiś czas temu na korektę lakieru a właściwie na doprowadzenie samochodu do stanu idealnego po "profesjonalnej" polerce jednego z lakierników. Lakier był w naprawdę słabej formie - masa rysek, swirli i hologramów. Niestety nie posiadam zdjęć przed i w trakcie z powodów technicznych - udało mi się zrobić jedynie zdjęcia po zabiegu. Finalnie samochód został zabezpieczony powłoką kwarcową.
Jeżeli chodzi o wnętrze to również nie było zbyt kolorowo - samochód przyjechał z Włoch więc trzeba było zająć się czyszczeniem oraz impregnacją skórzanej tapicerki (Colourlock), czyszczeniem oraz zabezpieczeniem plastików wewnętrznym oraz wypraniem dywaników welurowych które zamiast beżowe były czarne...
Zapraszam do obejrzenia zdjęć
I jak się podoba?
Pozdrawiam
eRBe

Samochód trafił do mnie już jakiś czas temu na korektę lakieru a właściwie na doprowadzenie samochodu do stanu idealnego po "profesjonalnej" polerce jednego z lakierników. Lakier był w naprawdę słabej formie - masa rysek, swirli i hologramów. Niestety nie posiadam zdjęć przed i w trakcie z powodów technicznych - udało mi się zrobić jedynie zdjęcia po zabiegu. Finalnie samochód został zabezpieczony powłoką kwarcową.
Jeżeli chodzi o wnętrze to również nie było zbyt kolorowo - samochód przyjechał z Włoch więc trzeba było zająć się czyszczeniem oraz impregnacją skórzanej tapicerki (Colourlock), czyszczeniem oraz zabezpieczeniem plastików wewnętrznym oraz wypraniem dywaników welurowych które zamiast beżowe były czarne...

Zapraszam do obejrzenia zdjęć

I jak się podoba?

Pozdrawiam
eRBe
-
- Forum Audi A8
Dzięki za miłe słowo Panowie 

Dużo zależy od tego na jakie zabezpieczenie się decydujesz po korekcie - czy standardowo wosk, powłoka kwarcowa a może zabezpieczenie do 5 lat powłoką ceramiczną. Poza tym Audi nie jest autem "łatwym" - ma bardzo twardy lakier, poza tym jest to kawał fury do zrobieniapreston81 pisze:ile trzeba rzucic za taką usługę?

- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- robertas
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8