Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Odradzam ASO/warsztat

Tu możecie polecić, lub odradzić warsztaty, towary, usługi - Tylko i wyłącznie związane z Audi A8 i motoryzacją.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 11 mar 2014, 20:53

Stanowczo odradzam MECHANIKA POJAZDOWA PIOTR DUDEK Woj WLKP
Adres: Grzymysław 18 a, 63-100 obok Śremu

Naprawialem tam poprzednie auto nissan primera p12

bledne diagnozy kosztowały mnie ponad 2500 zł u tego Pana problem nie zniknął , a pan Dudek chciał mnie naciągnąć na kolejne naprawy robilem tam czyszczeni ukladu wtryskowego + egr 460 zł regeneracja turbiny + wymiana 1050, wymiana wysprzęglika 570 zł + wysprzeglik 260 gdzie nowy sachs kosztuje 120..., regeneracja wiązki silnika 200 zł za zalozenie izolacji w 2 miejsach w dodatku instalacja byla przerwana przy wtrysku wiec kolejna wycieczka ., problem nie usuniety koszmarna kasa zaplacona za darmo.. nic procz wysprzeglika nie bylo konieczne do wymiany czy czyszczenia .. walniete mialem sprzeglo pan Piotr wczensiej sie smial i mowil ze jest dobre bo widzial je jak na dloni, rachunków nie dostalem ... NIE POLECAM chyba ze ktos chce sponsorowac tego Pana

link do opinii
http://dobrymechanik.net/mechanicy/grzy ... dudek.html
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 11 mar 2014, 21:19

Szczerze odradzam firmę ELTRONIC w Rumii zajmującą się m.in. regeneracją sterowników ABS.

Jeden z kolegów którego auto u mnie obecnie stoi zdecydował się na regenerację swojego sterownika właśnie u nich (wcześniej już raz u nich był robiony).

Po pierwszej naprawie sterownik przyszedł w takim stanie <jezu> &#8595;&#8595;&#8595;&#8595;&#8595;

Obrazek . Obrazek
(jakby ktoś nie wiedział to te krążki to newralgiczny punkt tego sterownika i powinny być ładnie ułożone i zabezpieczone)

W pierwszej chwili nie miałem go ochoty nawet zakładać ale spróbowałem, żeby nie było że przypadkiem jest dobry - przyszedł oczywiście niesprawny.

Co więcej, na obudowie wypalono odręcznie chyba rozgrzanym gwoździem nazwę tej firmy - nie sądzę aby właściciel chciał mieć coś takiego.
A najciekawsze to to że pacjentem jest A8D3 4.2V8 w wersji krótkiej a sterownik wrócił do mnie zakodowany na diesla i wersję Long <onie>

Odesłałem z reklamacją i cóż?...... po kilku dniach ciszy dzwonią do kolegi, że nie są w stanie naprawić sterownika więc odsyłają niesprawny i oddadzą kasę :/
Mieli wysłać wczoraj ale jakoś dzisiaj nie dotarł - ciekawe ile zajmie im jego odesłanie i zwrot kasy <hmm>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 11 mar 2014, 21:30

takich partaczy nalezy karać ... tylko jak?

Bucik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Bucik » 12 mar 2014, 11:01

Ja miałem u nich tak samo. Wysłałem sterownik, wrócił po 5 dniach pojechałem do servisu na kodowanie i dupa dalej błąd 4 czujników. Zadzwoniłem do Rumi kazali wysłać jeszcze raz. Wrócił po tygodniu niby już 100% sprawny bo gdzies tam niby nie przylutowali masy. Znów do ASO i .... dupa błąd 4 czujników. Na sterowniku ponaklejali plomby (po jaki grzyb te plomby to nie mam pojęcia bo jak komuś będzie działa to po co miał by je zrywać i do niego zaglądać) mimo to kazałem go otworzyć w ASO a tam niespodzianka. Cyna rozlana po całym układzie ta "pianka" maź otaczająca układ wypalona. Setki telefonów zdjęc do nich i nic nie pomogło. Stwierdzili że jak sterownik otworzyłem to mogłem go specjalnie uszkodzić. Śmiech na sali. Gdybym miał jeszcze nerwy przysięgam że sprawę zgłosił bym do sądu ale już mi ręce całkowicie opadły i po bojach z dziewczyną kupiłem nowy sterownik.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e5 ... 138d6.html
Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 11:21 przez Bucik, łącznie zmieniany 1 raz.
V8 Hoffele sound ;)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 12 mar 2014, 11:16

Ja odradzam ASO Marszałek w Częstochowie. Oni może i źle by nie zrobili, ale kompletnie sie nie znają chyba na audi :D

Zmiana jezyka- niewykonalna nawet na angielski.
Zmiana softu- niewykonalne
Zmiana rozpoznawania mowy na angielski- niewykonalne

Dla odmiany kuzyn zapytał w ASO w Berlinie bo ma po sąsiedzku to u nich na dowolny język można zamówić i to w niedużej cenie. Czy MMI, czy rozpoznawanie mowy.

Pytałem o kable oryginalne do AV to najpierw duże oczy i odpowiedź, że nie ma czegos takiego... Dobrze, że auto stało tam półtorej godziny i w tym czasie nowe furki ogladałem a chłop ciągle szukał... Jak wyjeżdzałem to znalazł, po półtorej godziny i zdziwiony, że coś takiego jest :D

Z zapytaniem o założenie wiekszych tarcz z tyłu też usłyszałem, że sie nie da... więc w sumie skoro nic się nie da to nie ma sensu do nich jeździć :P

No i na koniec nie chcą podawać nr części jak np nr czujnika ABS o który was jakiś czas temu pytałem, tylko numer błędu dostałem i odmowe podania nr części.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

psejl
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: psejl » 06 maja 2015, 21:30

ODRADZAM warsztat Renowacja Felg na Instalatorów 5 w Warszawie:

http://renowacjafelg.pl/kontakt/

Byłem u nich dwukrotnie i dwukrotnie się zawiodłem. Tym razem jednak spartaczyli robotę jak się patrzy.

Pierwszym razem byłem A8 D3 w celu wyważenia i przełożenia kół. 3 tygodnie po ich serwisie oddałem do ponownego wyważenia ponieważ czułem spore drgania. Okazało się, że wszystkie koła były źle wyważone (ciężarki dalej były na kołach).

Drugim razem (zapomniałem o tym pierwszym felernym) pojechałem A8 D4. Skończyło się zniszczeniem przedniego amortyzatora i urwaniem nadkoli. Amortyzator musiałem wymienić na nowy, a o nadkolach nie wiedziałem i podczas podróży (700 km) ocierały przy dużych prędkościach o oponę więc zepsuły mi nowe opony. Oczywiście koła też były źle wyważone.

Dramat, porażka, żenada i totalna niekompetencja.
Najwięcej złych kroków popełniamy stojąc

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 sty 2016, 18:03

odradzam ASO - Poznań Rzepecki Mroczkowski na ul wiatracznej
likwidowałem u nich szkode - szyba czołowa czekałem na nia kilka miesięcy a miało być 2 tyg
szyba doszła podgrzewana ucieli mi kable bo moje auto włg vinu go nie miało - uwazam ze powinni do mni e najpierw zadzwonić bo za szybę płacił moj ubezpieczyciel a nie oni i gówno im do tego było, dodatkowo szyba miala wyciecie na vin ktorego moja nie miala skoro mi takie cos zakladaja trzeba bylo domowic vin by to mialo ręce i nogi , ramka do szyby doszła w grudniu pytalem osobiscie pod koniec roku czy jest mowili ze nie ma , jak zaczalem drazyc temat nagle sie odnalazla lecz sporo po nowym roku , nie uslyszalem slowa przepraszam i nie jestem zadowolony wrecz jestem zly na maxa i mam ochote im jeszcze zagrac na nosie bo sprawa wlg mnie zakonczona nie jest !!

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 24 sty 2016, 18:16

Ja bym kazał wymienić wiązkę do szyby na nową. Auto miało być naprawione a nie doprowadzone do stanu fabrycznego... kpina...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 sty 2016, 20:10

szczerze powiem nie wiem jak dobrać im sie do dupy na dzien dzisiejszy chlopaki wyslali mi nr części np tego klocka od vinu , aso sie upiera ze skoro nie mam go po vin to dac mi go nie moga bo nie ma jak szkoda ze nie postapili analogicznie wzgledem szyby powinienem chyba jezdzic bez :)

Gość

Post autor: Gość » 24 sty 2016, 20:43

kask bys se załozył i było by ok

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 sty 2016, 20:45

Co do numeru VIN to szczerze mówiąc nie widzę w tym nic dziwnego. Auto go nie miało więc go dalej nie ma a że szyby są już tylko z okienkiem to dostałeś z okienkiem.
Tym bardziej, że w tym miejscu co jest okienko to przecież nie masz żadnej dziury przez którą lała by się woda czy padał śnieg. Jeżeli wszystko jest szczelne, nie obniża wartości samochodu to wszystko jest ok.
Ja też zmieniałem ze 3 lata temu szybę bo dostałem kamieniem i też dostałem z okienkiem chociaż numeru VIN tam nie mam. Mi to nie przeszkadza.

Co do szyby... owszem trochę polecieli na chama bo mogli z tobą porozmawiać ale co do zasady to jeżeli twoje auto grzanej fabrycznie nie miało i po naprawie również jej nie ma to twoje pretensje są jednak niestety lekko naciągane.

Inna sprawa to termin likwidacji szkody.
Temat z ramką do szyby to w ogóle poniżej krytyki.
Za czas oczekiwania jak i sposób obsługi tematu należy się oczywiście negatyw pełną gębą.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 sty 2016, 20:55

uważam że jeśli za szybę płace ja lub moj ubezpieczyciel to nie maja prawa ciąć żadnych kabli bez mojego pozwolenia bo nie oni sa wlascicielem szyby czy pojazdu , i uwaam rowniez ze jesli szyba jest inna niz byc powinna rownież powinni do mnie zadzwonic i o tym poinformować.

Wracając do naprawy miało to trwać max 2 tygodnie trwało prawie pół roku ja narażałem sie na utratę dowodu za jazde z uszkodzona szyba czolową i po tych 2 tyg powinni mi dac auto zastepcze do czasu zalatwienia sprawy bo mogli powiedziec ze sa tak marni ze nie dadza sobie rady przez kilka miesiecy i pojechalbym gdzie indziej , wewnetrzne problemy ASO mnie nic nie obchodzą i ich problemy rowniez tak samo jak ich nie obchodza moje ....

do tego najbardziej denerwuje mnie wszedobylskie kłamnstwo np że :

tej szyby nie dalo by mi sie podpiac by dzialala i dlatego ucieli kable by mi nic nie wisialo
i to ze nie da sie zamowic klocka pod nr vin - a wiem ze sie da , doplacilbym i tyle

Gość

Post autor: Gość » 24 sty 2016, 21:08

Co do szyby to troche teorii...

Nie miałes grzanej więc nie musiałes jej mieć-przywrócenie do stanu pierwotnego.
Natomiast jesli zapłaciłeś(ubezpieczyciel) za grzana poniewaz innej nie ma to owszem kable zostawic można było ale nie mieli takiego obowiązku tak samo jak i w sprawie reklamy VINu.

Poza czasem realizacji nie maja sobie nic do zarzucenia poza...brakiem rozsadku w załatwianiu sprawy bo w tej branży zadowolenie klienta sie liczy a nie wpieranie bzdur że czegoś sie nie da.

Wyobraź sobie mine tego ziomka co ci mówił że sie nie da jak bym im podstawił swoje A8 np na wymiane świec :D

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 sty 2016, 21:13

no dobra teraz powiedzmy 2x leci mi szyba i co kuzwa wstawia mi jaka po vin czy po tym jaka szybe aktualnie mam w auci e??

Gość

Post autor: Gość » 24 sty 2016, 21:16

Po VIN

Zablokowany

Wróć do „Polecam / Odradzam / Poszukuję”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl