ubezpieczenie assistance
ubezpieczenie assistance
Witam, ma ktoś z Was dodatkowe ubezpieczenie assistance ( holowanie) z innej firmy niż wykupione OC i mogłby taka firme polecić,bo chciałbym cos wybrac dla siebie co prawda ofert jest bardzo duzo w sieci ale niechciałbym natrafic na jakis naciagaczy. czekam na jakies propozycje :mrgreen:
ogolnie przy nastepnej polisie mam zamiar dokupic do OC ten asistance ale to dopiero bedzie w listopadzie a nibawem wakacje itd wiec przydałby sie jakas "zewnetrzna" ubezpieczalnia a miałem juz awarie pompy paliwa rozrusznika na szczescie było blisko domu a na wczasach juz mogłoby niebyc tak dobrze z holowaniem itd
Ja mam OC+AC w Hestii i jeszcze 2 lata temu Assistance również miałem w Hestii... pakiet Prestiż...
ale ten pakiet można chyba tylko dla maks. 8-miolatków....
nie chciałem uboższego pakietu w Hestii więc teraz Assistance mam w PTU (OC+AC dalej w Hestii)... wersja jakaś tam, najlepsza jaką dało się wziąć na Europę....
nie wiem czy jestem z tego w pełni zadowolony bo raczej rzadko korzystam ale głowa spokojniejsza kiedy jeżdżę po PL albo Europie.
We wcześniejszych latach natomiast zdarzyło mi się już skorzystać... np. wtedy kiedy w S8 D2 nagle w trasie padła mi pompa paliwa... byłem wtedy z całą rodziną... za darmo miałem wtedy transport auta we wskazane przeze mnie miejsce + mnie z całą rodziną do domu.
Ogólnie rzecz biorąc Assistance naprawdę warto mieć....
w ubiegłym roku jeden z naszych kierowców utknął we francuskich Alpach... popsute auto trafiło do ASO ale że auto na gwarancji a francuzi kombinowali jak mogli żeby wyciągnąć od nas kasę to kierowca siedział 2 tygodnie w hotelu, później wrócił samolotem do PL a później po naprawione wreszcie auto ponownie samolotem do FR - wszystko w ciężar Assistance.
ale ten pakiet można chyba tylko dla maks. 8-miolatków....
nie chciałem uboższego pakietu w Hestii więc teraz Assistance mam w PTU (OC+AC dalej w Hestii)... wersja jakaś tam, najlepsza jaką dało się wziąć na Europę....
nie wiem czy jestem z tego w pełni zadowolony bo raczej rzadko korzystam ale głowa spokojniejsza kiedy jeżdżę po PL albo Europie.
We wcześniejszych latach natomiast zdarzyło mi się już skorzystać... np. wtedy kiedy w S8 D2 nagle w trasie padła mi pompa paliwa... byłem wtedy z całą rodziną... za darmo miałem wtedy transport auta we wskazane przeze mnie miejsce + mnie z całą rodziną do domu.
Ogólnie rzecz biorąc Assistance naprawdę warto mieć....
w ubiegłym roku jeden z naszych kierowców utknął we francuskich Alpach... popsute auto trafiło do ASO ale że auto na gwarancji a francuzi kombinowali jak mogli żeby wyciągnąć od nas kasę to kierowca siedział 2 tygodnie w hotelu, później wrócił samolotem do PL a później po naprawione wreszcie auto ponownie samolotem do FR - wszystko w ciężar Assistance.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ja kartę kupiłem w Niemczech. Nie wiem czy w Polsce mozna wykupić taka kartę ale możesz poszukać na gogle informacji. Tu znalazłem taką stronę http://www.mojeadac.pl/tag/adac-polska . Kartę wykupujesz na siebie ale obowiązuje tylko na samochody które są zarejestrowane na Ciebie. Ja juz raz korzystalem z pomocy i byłem bardzo zadowolony. Miałem awarie pojazdu k/Hannoveru, dostałem auto zastępcze a moje przywieźli pod sam dom bez żadnych dodatkowych kosztów.
CCCO Herr der Ringe
Ale do Bartoszyc przywieźli czy do Berlina ?Rafelek pisze:... dostałem auto zastępcze a moje przywieźli pod sam dom bez żadnych dodatkowych kosztów.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
No to już pełnia rozpusty.... auto klasy premium to i assistance też musi być premium :lol:Rafelek pisze:Do Bartoszyc :-DFOSS pisze:Ale do Bartoszyc przywieźli czy do Berlina ?
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-