[D2 97 4.2PB ] Tempomat - obsługa
A więc tak. Będę się posługiwał tym schematem:pb41ns pisze:i co panowie z tym zapamiętywaniem, wie ktoś coś może :?:
Jeśli przełącznik "A" jest przesunięty w prawo to tempomat masz wyłączony. A jeśli w lewo to każdorazowe naciśnięcie przycisku "B" ustawia prędkość dokładnie z jaka się aktualnie poruszasz. Po wciśnięciu hamulca, tempomat automatycznie się rozłącza. Gdy chcesz go włączyć z powrotem to ponownie klikasz na przycisk "B" i jedziesz z tym, że już nie z taką prędkością jaka była poprzednio zapamiętana, tylko z taka jaką jedziesz w trakcie naciśnięcia przycisku za drugim razem.adrian949 pisze:Na fotce masz opisane! ;-)
[url=http://images38.fotosik.pl/1991/38bbbe051049176f.jpg]Obrazek[/URL]
Dodatkowo przyciskiem "B" odejmujesz, a przesuwając przełącznik "A" dodajesz prędkość kolejno o 2km/h. Tzn. gdy dwa razy naciśniesz przycisk "B" to jedziesz mniej o 4km/h.
Ponadto poniżej prędkości 30km/h tempomatu nie włączysz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
O jakiej pamięci piszesz ? bo nie kumam , kiedy chcesz włączasz ogranicznik prędkości i tyle czy to będzie 80 km/h czy 200 km/h przyciskasz i jazda . Za każdym razem ty decydujesz przy jakiej prędkości włączasz to ustrojstwo i nie jest to zapamiętywane . Zapamiętywane są wartości które możesz sobie ustawić na FIS-ie i one będą cie sygnałem dzwiekowym informować o tym że przekraczasz daną ustawioną i zapamiętaną pędkość np ; 40 km/h i 90 km/h .Ale ta funkcja nie ma nic wspólnego z działaniem tempomatu .
na tym obrazku jest napisane że trzeba na chwile przycisnąć przycisk B żeby prędkość została zapisana,u mnie tym przyciskiem poprostu zmiejsza sie prędkośćadrian949 pisze:Na fotce masz opisane! ;-)
[url=http://images38.fotosik.pl/1991/38bbbe051049176f.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Forum Audi A8
Koledzy sprawdzcie sobie rowniez czujnik elektropneumatyczny ktory jest przy pedale hamulca sluzy do deaktywacji tempomatu w momencie nacisniecia hamulca czujnik otwiera sie i zanika podcisnieni i tempomat sie rozlacza. W tym czujniku przy hamulcu sa oringi ktore czesto lubia iupszczac powietrze i tempomat przestaje utrzymywac predkosc. Ja narazie ominalem go zaslepiajac wezyk. Przepraszam za brak polskich znakow pisze z telefonu.