Od jakiegoś czasu praktycznie nie oglądam wiadomości bo nie chce sobie nerwów psuć, nie wiem co się dzieje w tym kraju i mi z tym dobrze, ale do rzeczy. Wszędzie, na całym świecie tematem nr 1 jest ekologia. Wszyscy mówią i piszą o tym jaki to tragiczny wpływ ma cywilizacja człowieka na naszą planetę i jakie radykalne zmiany w naszym trybie życia trzeba wprowadzić aby nie doszło do katastrofy. Najfajniejszy jest temat efektu cieplarnianego :mrgreen: wszyscy chcą produkować jak najoszczędniejsze silniki aby zmniejszyć emisję CO2 do atmosfery. No dobra, fajnie tylko jeśli ktoś zagłębi się w ten temat i poczyta jakieś naukowe a nie prasowe artykuły to dowie się że to co produkują (CO2) nasze samochody ma tak naprawdę znikomy wpływ na skład naszej atmosfery, a właściwie to nie ma praktycznie żadnego wpływu. Do napisania tego tematu zainspirowała mnie obecnie czytana przeze mnie książka, prowadzącego TOP GEAR (wiemy o kogo chodzi :mrgreen: ) który też poruszył ten temat. Wszyscy chcą radykalnych zmian, grozi nam katastrofa ekologiczna, w ogóle wszyscy zginiemy..aaaaaaaaaaaa... tragedia
![:D](https://a8team.pl/images/smilies/rotfl.gif)
. Nie chce aby ktoś tutaj pomyślał że jestem za zatruwaniem naszego środowiska, broń Boże. Nie wyrzucam śmieci po krzakach, zawsze trafiają do kosza, staram się segregować odpady i ogólnie lubię przyrodę, w zimie dokarmiam ptaki i takie tam. I tak naprawdę gdyby wszyscy dbali o to środowisko w ten sposób tzn, segregowali śmieci, nie wylewali syfów z fabryk do rzek to nasze środowisko miało by się dużo lepiej, i wcale nie trzeba kupować samochodu z silnikiem 1.0 aby dbać o środowisko. Wracając do efektu cieplarnianego...eh, faktycznie media to 4 władza, nie będę się tu teraz na ten temat rozpisywał, jeśli ktoś ma życzenie to jest mnóstwo mądrych artykułów na ten temat w internecie a nie tylko te bzdury które opowiadają w TV, zapraszam do lektury, może otworzy to oczy następnym. Z mojej strony apel do wszystkich klubowiczów "dbajmy o naszą planetę" segregujmy odpady, nie myjmy naszych autek w rzece :lol: będzie dobrze.
Aha, na koniec, czy ktoś oprócz mnie nienawidzi tych cho....ch drących gęby ekologów? przez tych debili nic nie można zrobić, dalej byśmy na drzewach siedzieli gdyby to oni rządzili. "Nie można wybudować drogi bo na tym odcinku występuje bardzo zadki gatunek chrząszcza i doprowadzi to do jego wyginięcia" o matko, tragedia. A to że przez brak obwodnicy na drogach ginie setki osób rocznie bo tranzyt przebiega przez centra miast, to już est nie istotne. Ale jak zieloni dostaną odpowiednią sumkę to przenoszą się pikietować gdzie indziej. Dobra znowu ciśnienie sobie podniosłem ale musiałem to z siebie wyrzucić. Jakie wy macie poglądy na te tematy? Zapraszam do dyskusji :mrgreen: