Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
-
- Forum Audi A8
Może nie dzisiaj ale w tym tygodniu :-P :
- pełny rozrząd wraz z pompą wody i termostatem (ruville + INA)
- dobra sekwencyjna instalacja gazowa (STAG + Hanna + 2xRC 02)
- płyn chłodniczy -35"
Dodatkowo wczoraj poległ zespolony przełącznik od świateł, dorwałem oryginał z używki i wszystko śmiga.
Łączny wkład około 7 tys zł :roll: na większość faktury
- pełny rozrząd wraz z pompą wody i termostatem (ruville + INA)
- dobra sekwencyjna instalacja gazowa (STAG + Hanna + 2xRC 02)
- płyn chłodniczy -35"
Dodatkowo wczoraj poległ zespolony przełącznik od świateł, dorwałem oryginał z używki i wszystko śmiga.
Łączny wkład około 7 tys zł :roll: na większość faktury
A ja dziś wytargałem skrzynię (automat) z mojego bolidu. Jutro jadę po części na manuala i portfel chudszy o parę tysiaków. Żałuję że 2 lata temu nie zmieniłem na manuala tylko remontowałem skrzynię. Ale co tam, teraz będę mądrzejszy i nigdy więcej automatu :-P
A tak swoją drogą to dała mi popalić ta skrzynia dziś :mrgreen:
Automat nie jest temu winien , może użytkownik :-P może obsługa :mrgreen: :mrgreen:Gabriel pisze:Ale co tam, teraz będę mądrzejszy i nigdy więcej automatu :-P
Ta skrzynia nie chce się z tobą rozstać ;-) :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Gabriel pisze:A ja dziś wytargałem skrzynię (automat) z mojego bolidu. Jutro jadę po części na manuala i portfel chudszy o parę tysiaków. Żałuję że 2 lata temu nie zmieniłem na manuala tylko remontowałem skrzynię. Ale co tam, teraz będę mądrzejszy i nigdy więcej automatu :-P
W końcu się dodzwoniłeś ;-) Gratuluje zakupu!
Dziś sam nawet do mnie oddzwonił. Zawsze od niego biorę części i jak pamiętam zawsze problem był z dzwonieniem, tylko tym razem mi się "paliło" :mrgreen:adrian949 pisze:W końcu się dodzwoniłeś ;-) Gratuluje zakupu!
No i ja sam robię przekładkę :-P ciekawe czy mi to pojedzie.
Możliwe że obsługa winna, ale jak już pisałem nie dawał mi frajdy z jazdy ten automat, no chyba ze prze komórkę rozmawiałem podczas jazdy to był niezastąpiony.mdamian pisze:Automat nie jest temu winien , może użytkownik :-P może obsługa :mrgreen: :mrgreen:
Ta skrzynia nie chce się z tobą rozstać ;-) :mrgreen:
A już się rozstanie, bo siedzi u szwagra w aucie i w rozliczeniu go oddaję :-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
to ja się pochwalę co się zmieniło od dnia zakupu w mojej.
- usunięte druciarskie rozwiązania, w tym pompa paliwa pod spryskiwacze
- czyszczenie auta - syf jaki w nim był - totalne bagno :roll:
- wymiana kompletnego rozrządu wraz z termostatem
- wymiana rolek i paska alternatora
- wymiana akumulatora na Varte Silver 100Ah 830A
- usunięta navigacja philips carin
- wymiana obu przednich przegubów - Ruville
- wymiana pompy paliwa - cały zbiornik zakupiłem od Adrian949 - dziękóweczka! :lol:
Autko wymaga jeszcze czasu i pieniędzy, ale i tak jest już znacznie lepiej niż było!
Do głównych poprawek jeszcze zaliczyć muszę:
- wymiana oleju silnik na syntetyka Motul 8100 X-Cess + ceramizer
- wymiana przedniego lewego wahacza - tłucze, tarpie kołem..
Na dniach wylatują tapczany, a wskakują beżowe Recaro :->
Wiosna idzie, więc wreszcie też naprawię otwieranie drzwi pasażerów i krańcówkę w bagażniku.
- usunięte druciarskie rozwiązania, w tym pompa paliwa pod spryskiwacze
- czyszczenie auta - syf jaki w nim był - totalne bagno :roll:
- wymiana kompletnego rozrządu wraz z termostatem
- wymiana rolek i paska alternatora
- wymiana akumulatora na Varte Silver 100Ah 830A
- usunięta navigacja philips carin
- wymiana obu przednich przegubów - Ruville
- wymiana pompy paliwa - cały zbiornik zakupiłem od Adrian949 - dziękóweczka! :lol:
Autko wymaga jeszcze czasu i pieniędzy, ale i tak jest już znacznie lepiej niż było!
Do głównych poprawek jeszcze zaliczyć muszę:
- wymiana oleju silnik na syntetyka Motul 8100 X-Cess + ceramizer
- wymiana przedniego lewego wahacza - tłucze, tarpie kołem..
Na dniach wylatują tapczany, a wskakują beżowe Recaro :->
Wiosna idzie, więc wreszcie też naprawię otwieranie drzwi pasażerów i krańcówkę w bagażniku.
-
- Super Klubowicz
Dziś oprócz sprzątnięcia środka. Wygibasów przy odkurzaniu bagażnika i umyciu zimowych dywaników.
Ale najważniejsze to, że dziś wyniosłem z piwnicy na taras meble ogrodowe i parasol. Oczywiście wszystko jest jeszcze w pokrowcach.
Siedziałem na krzesełku rzeczonym ogrodowym i patrzyłem jak synek bawi sie w piaskownicy.
Nie ma bata w tym tygodniu zniknie na dobre śnieg.
8-)
Ale najważniejsze to, że dziś wyniosłem z piwnicy na taras meble ogrodowe i parasol. Oczywiście wszystko jest jeszcze w pokrowcach.
Siedziałem na krzesełku rzeczonym ogrodowym i patrzyłem jak synek bawi sie w piaskownicy.
Nie ma bata w tym tygodniu zniknie na dobre śnieg.
8-)
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
A ja dzisiaj dokończyłem rozpoczęte wczoraj prace.
Zdemontowałem tapicerkę klapy w celu montażu magnesu pod CB i przy okazji wyjąłem i wymyłem dokładnie w środku lampy klapy (było trochę siłowanie ale obeszło się beż ran), które w środku trochę zaszły i nie świeciła jak koleżanki w błotnikach.
Na dodatek świeciło słońce i kręciłem się po placu jak robaki po śmietniku bijąc się z myślami :?: zmieniać już koła czy jeszcze trochę zaczekać :?:
Górę wzięło lenistwo i z wymianą zaczekam do końca przyszłego tygodnie, może pogoda się ustatkuje :mrgreen: oby...
ps. oczywiście o pielęgnacji środka nie trzeba wspominać
Zdemontowałem tapicerkę klapy w celu montażu magnesu pod CB i przy okazji wyjąłem i wymyłem dokładnie w środku lampy klapy (było trochę siłowanie ale obeszło się beż ran), które w środku trochę zaszły i nie świeciła jak koleżanki w błotnikach.
Na dodatek świeciło słońce i kręciłem się po placu jak robaki po śmietniku bijąc się z myślami :?: zmieniać już koła czy jeszcze trochę zaczekać :?:
Górę wzięło lenistwo i z wymianą zaczekam do końca przyszłego tygodnie, może pogoda się ustatkuje :mrgreen: oby...
ps. oczywiście o pielęgnacji środka nie trzeba wspominać
Kudłaty