Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Co Ty mówisz że takie jaja od samej benzy.. ?dice111 pisze:Dolanie nowej wachy + przepalenie tego ustrojstwa. Na starej, nie palil na wszystkie gary + wywalal blad 18010. Ehhh 'polskie paliwo'... :roll:
Ja za czasu kiedy sie bawiłem w skuterki sprawdziłem wszystkie lokalne stacje.. a że w takim bzyczku dysze w gaźniku małe, to na syfie jeździć nie chciał. Lokalna stacja Orlen zawsze sprawdzała się na najwyższym poziomie.. pozostałe " wodowały " zbyt bogate mieszanki :roll:
Podłokietnik z polifta powinien być juterko ;-)
Jeszcze kwestia doboru kieratki trójramiennej.. Nikt mi w temacie moim nie odpowiedział, więc na czuja trzeba się rozejrzeć po alledrogo.
- Tomcio0016
- Forum Audi A8
Ja właśnie dzisiaj jestem po dość startowym serwisie. Okazało się, że trochę rzeczy było do zrobienia:
rozrząd, rolki i napinacz alternatora (stary trochę huczał), oleje, filtry, sprawdzenie podwozia, napędu, wymiana płynu chłodniczego, świece, sprawdzenie sond i katalizatorów
pozostały dwie cewki do wymiany - ale to podobno w serwisie bezpłatnie - muszę zweryfikować
trochę $$ włożonej, ale lubię gdy ja sam wszystko wymienię i wiem, że nic ósemce nie dolega
rozrząd, rolki i napinacz alternatora (stary trochę huczał), oleje, filtry, sprawdzenie podwozia, napędu, wymiana płynu chłodniczego, świece, sprawdzenie sond i katalizatorów
pozostały dwie cewki do wymiany - ale to podobno w serwisie bezpłatnie - muszę zweryfikować
trochę $$ włożonej, ale lubię gdy ja sam wszystko wymienię i wiem, że nic ósemce nie dolega
-
- Super Klubowicz
Hehe ja to samo co kolega wyżej ;-)michalwruszak pisze:A u mnie dzisiaj standardowe sprawdzenie plynow przed jazda , mycie odkurzanie ,
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.