![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Obniżenie zawieszenia
Masz parę rodzai tych sportowych zawieszeń. Ja akurat dałem Ci przykład tego najbardziej twardego.sokolasty pisze:goscio mi dziś napisał że sa dwie kropki zielone i dwie żołte albo białe że sa słabo widoczne bo sa w miejscu mocowania. Ogólnie jego znajomy ma eske i jak porównywali to stoja tak samo, tylko ciekawe czego inne kolory...
Stoją tak samo? Ciekawe. Wystarczy, że jeden ma inne opony i już porównanie do bani. Zresztą na pierwszy rzut oka ciężko jest poznać jakie samochód ma wstawione zawieszenie.
A ten od kogo kupujesz, nie może podać Ci kodu zawieszenia? Bo z tego co czytam to on rozbierał ten samochód.

Jak chcesz to ja Ci moge opylic niskie spręzyny na tył firmy FK automotive. pochodzą z gwintowanego zawieszenia. Ja ich nie bede zakładał bo tyłek i tak mi siedzi nisko. Moge zmierzyc ile mają długości a nawet załozyć do mojego złomka i przetestować :mrgreen: Masz do mnie nie daleko w sumie to zapraszam się załozy odrazu. :-/
no i narodził się problem;/ jazda na tym zestawie co mam w naszym pięknym kraju to ciągły stres za kółkiem. zestaw to amorki z eSki plus zółte sprężyny K.A.W -40 koła 245/40/18 problem polega na tym że bardzo mocno czuć każdą dziurkę każdą nierówność na drodze i teraz się zastanawiam czy to może wina koła i opon (pirelli p7) czy po prostu wina sprężyn i amorków a może po prostu wystarczy jakieś inne amorki do tego dokupić podoba mi się jak wygląda na tym zawiasie ale jazda a8 powinna być przyjemnością a nie męczarnią... 
Na wszystkich Oryginalnch Eskowych spreżynach, tzn przynajmniej ja sie nie spotkałem z innym oznaczeniem, to 3 kropki zielone i jedna biała. Luknij na moje fotki w dziale sprzedam: Zawieszenie Gwintowane KW i oryginalne S8sokolasty pisze:a mógłbyś powiedzieć jakie kropki mają miećmam okazje zakupić tylko boje się ze to będą zwykłe
Ja uważam że zawias eskowy i felgi 18" oponki 255/45 , to fajna opcja na drogi w PL. Zawsze wiecej ,,gumy" ;-)sokolasty pisze:znaczy co do tych kropek to już ogarnięte mam nie wiem teraz czy lepiej do tych sprężyn dokupić inne amorki, czy zmienić profil opony na trochę wyższy czy w ogóle wyjąc to i zakupić zawias od s8
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz