[D2 ALL ] Brak podświetlania w drzwiach.
[D2 ALL ] Brak podświetlania w drzwiach.
Witam
Nie dzila mi podswietlanie w drzwiach lewa i prawa strona kierowca pasazer przod i tyl czyli wszystkie (chodzi o lampki czerwone i bale) podswietlanie pod nogami raz dzala raz nie :shock:
Jak moze ktos wie co jest przyczyna i jak zdiagnozowac problem aby go wyeliminowac calkowicie to bymbyl wdzieczny za jakies informacje na ten temat
Nie dzila mi podswietlanie w drzwiach lewa i prawa strona kierowca pasazer przod i tyl czyli wszystkie (chodzi o lampki czerwone i bale) podswietlanie pod nogami raz dzala raz nie :shock:
Jak moze ktos wie co jest przyczyna i jak zdiagnozowac problem aby go wyeliminowac calkowicie to bymbyl wdzieczny za jakies informacje na ten temat
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 13:01 przez klon_84, łącznie zmieniany 4 razy.
A tak wcinając się w temat, to wczoraj zauważyłem, ku swemu zaskoczeniu, że podświetlenie zegarów zmienia natężenie w zależności od oświetlenia zewnętrznego. Kiedy autko jechało w cieniu, zegary były lekko podświetlone, a jak wjechałem na słoneczko, to szybko intensywność się zmieniła, aby cyferki było lepiej widać. Mała rzecz a cieszy. A już myślałem, że coś mi zwarcie robi.
Bądź dobry jak chleb.
Miałem podobny problem...
Więc tak...
Jak już sprawdzisz wszystkie bezpieczniki, i przekaźniki (są chyba dwa)... To ja osobiście obstawiałbym na krańcówki w zamkach które padają... tym bardziej w starych rocznikach jak 1996r... u mnie raz działało podświetlanie a raz nie... potem już w ogóle przestało działać we wszystkich drzwiach...
W zamkach przednich drzwi są chyba 3 krańcówki...
1 centralny / alarm
2 podswietlanie drzwi
3 podświetlanie kabiny
Bynajmniej ja to tak zrozumiałem...
Kupowanie nowych zamków się nie opłacą bo chcą po 500zł za sztukę...
Można kupić używane z nowszego rocznika ale nie masz gwarancji że krańcówki
będą ok...
Ja po prostu podłączyłem podświetlanie drzwi pod krańcówkę z oświetlenia kabiny...
Teraz działa to tak że jak otwieram drzwi jedne jakiekolwiek to oświetlenie w drzwiach
włącza się we wszystkich... (coś jak w starych bmw serii 7)
Jak sprawdzić czy to krańcówki ?
Jak otwierasz drzwi od kierowcy i brak podświetlenia w drzwiach obadaj czy działa
podświetlanie na nogi... jeżeli nie... to na 80% krańcówki w zamkach... gdyż podświetlanie na nogi jest połączone z tymi w drzwiach...
Co do podświetlania zegarów... ja myślę że to złudzenie optyczne... sam pisałeś coś o słońcu itd... więc prawdopodobnie to tylko złudzenie...
Więc tak...
Jak już sprawdzisz wszystkie bezpieczniki, i przekaźniki (są chyba dwa)... To ja osobiście obstawiałbym na krańcówki w zamkach które padają... tym bardziej w starych rocznikach jak 1996r... u mnie raz działało podświetlanie a raz nie... potem już w ogóle przestało działać we wszystkich drzwiach...
W zamkach przednich drzwi są chyba 3 krańcówki...
1 centralny / alarm
2 podswietlanie drzwi
3 podświetlanie kabiny
Bynajmniej ja to tak zrozumiałem...
Kupowanie nowych zamków się nie opłacą bo chcą po 500zł za sztukę...
Można kupić używane z nowszego rocznika ale nie masz gwarancji że krańcówki
będą ok...
Ja po prostu podłączyłem podświetlanie drzwi pod krańcówkę z oświetlenia kabiny...
Teraz działa to tak że jak otwieram drzwi jedne jakiekolwiek to oświetlenie w drzwiach
włącza się we wszystkich... (coś jak w starych bmw serii 7)
Jak sprawdzić czy to krańcówki ?
Jak otwierasz drzwi od kierowcy i brak podświetlenia w drzwiach obadaj czy działa
podświetlanie na nogi... jeżeli nie... to na 80% krańcówki w zamkach... gdyż podświetlanie na nogi jest połączone z tymi w drzwiach...
Co do podświetlania zegarów... ja myślę że to złudzenie optyczne... sam pisałeś coś o słońcu itd... więc prawdopodobnie to tylko złudzenie...
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
Żadne złudzenie, sa dwa czujniki światła, jeden w zegarach, drugi w radiu. One odpowiadają za dynamiczne zmiany natężenia oświetlenia deski i zegarów.grim pisze:Co do podświetlania zegarów... ja myślę że to złudzenie optyczne... sam pisałeś coś o słońcu itd... więc prawdopodobnie to tylko złudzenie...
Készítsen képet önmagáról
?! O czym wy gadacie ? Coś takiego jest niby w D2 przed LIFT ? w każdej ?Marcin B. pisze:Żadne złudzenie, sa dwa czujniki światła, jeden w zegarach, drugi w radiu. One odpowiadają za dynamiczne zmiany natężenia oświetlenia deski i zegarów.grim pisze:Co do podświetlania zegarów... ja myślę że to złudzenie optyczne... sam pisałeś coś o słońcu itd... więc prawdopodobnie to tylko złudzenie...
Bo ja nic takiego nie zauważyłem u siebie...
Jak to niby włączyć / wyłączyć ? i niby gdzie są te czujniki światła ? Nie rozumiem...
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Z tego co wiem dimer jest tylko w oświetleniu wnętrza.
A podświetlenia - natężenie (m.in radia) w zalezności od tego czy właczamy światła czy nie.
Co do krańcówek http://www.a8team.pl/topics16/28.htm
A podświetlenia - natężenie (m.in radia) w zalezności od tego czy właczamy światła czy nie.
Co do krańcówek http://www.a8team.pl/topics16/28.htm
Black Cars Matters
dzieki dice111 z tego co widze to chyba jednak te mikrsotyki, dzis wieczorem zabiore sie do roboty za zamki ahh dobzre ze garaz ogrzewany :lol:
wlasnie mam podobne dolegliwosci jak na tej stronce nie dziala mi brzeczek swiatel(moze raz na miesac zadzala :-D) , cala prawa strona nie reaguje na lampke oswietlenia wnetrza i na fise nie ma drzwi otwartch, brak podswietlania we wszytkich drzwach (moze tam kilka razy w miesacu sie zapala w tylnich) a tak praktycznie ciemno :->
wlasnie mam podobne dolegliwosci jak na tej stronce nie dziala mi brzeczek swiatel(moze raz na miesac zadzala :-D) , cala prawa strona nie reaguje na lampke oswietlenia wnetrza i na fise nie ma drzwi otwartch, brak podswietlania we wszytkich drzwach (moze tam kilka razy w miesacu sie zapala w tylnich) a tak praktycznie ciemno :->
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 00:12 przez klon_84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
hehe, widze ze ta przypadlosc wystepuje w niejednym a8. Ja u siebie nie ogarnalem tematu. Czasem podswietlenie drzwi zadziala i jest ok przez pare dni, czasem nie dziala wogole. Dotarlem do pompki centralnego w ktorej podobno jest sterowanie tym podswietleniem. Wszystko tam wyglada poprawnie, zimnych lutow brak. I tym sposobem dalej jestem w czarnej du%^.....
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia