A8 D2 by foxik33
-
- Super Klubowicz
No coś tam się zaczyna kręcić przy łósemce mojej..
A powiedzcie mi Panowie jak to jest z wymianą kierownicy.. ?
Chcę kupić całą, tak żeby przekładka była na zasadzie - zdejmij starą, załóż nową..
3 ramienne najbardziej mi się podobają, bez żadnego sterowania itd..
Jaka tam ta taśma musi być?
Od A3 i innych podobnych podejdzie, czy nie?
A powiedzcie mi Panowie jak to jest z wymianą kierownicy.. ?
Chcę kupić całą, tak żeby przekładka była na zasadzie - zdejmij starą, załóż nową..
3 ramienne najbardziej mi się podobają, bez żadnego sterowania itd..
Jaka tam ta taśma musi być?
Od A3 i innych podobnych podejdzie, czy nie?
Hmmm... no i jest problem, i to dość uciążliwy.
Hamulce - zachowują się jakby były zapowietrzone
Pierwsze wciśnięcie - prawie w podłodze, drugie już wyżej itd..
Koła odpowietrzane wszystkie 4.. od prawego tylnego do lewego przedniego - płyn czysty, zero powietrza.
Odpowietrzane zarówno na zgaszonym jak i na odpalonym aucie.
Tarcze nie wyglądają źle.. klocki bogate.. hamulce odpowietrzane co piątek, już 3ci raz..
Poprawa wczoraj była dosłownie na 5 minut..
I dodatkowo dziwny głośny szum zaczęło być słychać z filtra powietrza, od strony chłodnicy bo tutaj pewnie powinny być 2 rurki, których oczywiście nie ma.. :-|
Hamulce - zachowują się jakby były zapowietrzone
Pierwsze wciśnięcie - prawie w podłodze, drugie już wyżej itd..
Koła odpowietrzane wszystkie 4.. od prawego tylnego do lewego przedniego - płyn czysty, zero powietrza.
Odpowietrzane zarówno na zgaszonym jak i na odpalonym aucie.
Tarcze nie wyglądają źle.. klocki bogate.. hamulce odpowietrzane co piątek, już 3ci raz..
Poprawa wczoraj była dosłownie na 5 minut..
I dodatkowo dziwny głośny szum zaczęło być słychać z filtra powietrza, od strony chłodnicy bo tutaj pewnie powinny być 2 rurki, których oczywiście nie ma.. :-|
puk puk... Jakieś mądre rady?
Hamulce nadal słabe..
Ano i płyn wspomagania mam czerwony - a powinien być jaki? Febi zielony mineralny?
Coś mi popiskuje.. albo kompresor klimy, albo pompa wspomagania.. Piszczy, przestaje, piszczy i tak co chwila.. z czasem ucicha..
i teraz się zastanawiam, czy zamawiać części, czy może najpierw zmienić płyn i sprawdzić, czy to już bez sensu jak na ten stan?
liczę na Was Panowie! :lol:
Hamulce nadal słabe..
Ano i płyn wspomagania mam czerwony - a powinien być jaki? Febi zielony mineralny?
Coś mi popiskuje.. albo kompresor klimy, albo pompa wspomagania.. Piszczy, przestaje, piszczy i tak co chwila.. z czasem ucicha..
i teraz się zastanawiam, czy zamawiać części, czy może najpierw zmienić płyn i sprawdzić, czy to już bez sensu jak na ten stan?
liczę na Was Panowie! :lol:
Dziś postanowiłem nagrać ten dziwny pisk który towarzyszy aucie zwłaszcza gdy silnik jest zimny..
Zaczęło piszczeć po wymianie rozrządu.. Wszystkie komponenty nowe rolki Ruville lub INA, pompa DOLZ, pasek Contitech..
Dodatkowo tez wymienione były rolki i pasek alternatora - Ruville/Bosch
A piszczenie nadal jest..
Auto sie zagrzeje, to sprawa cichnie, ale i tak słychać..
Co Panowie na to?
pisk.m4a
Zaczęło piszczeć po wymianie rozrządu.. Wszystkie komponenty nowe rolki Ruville lub INA, pompa DOLZ, pasek Contitech..
Dodatkowo tez wymienione były rolki i pasek alternatora - Ruville/Bosch
A piszczenie nadal jest..
Auto sie zagrzeje, to sprawa cichnie, ale i tak słychać..
Co Panowie na to?
pisk.m4a
Też to nam do głowy przyszło.. ew pompa wspomy..Simone331 pisze:Sprężarka klimy?
U mnie bardzo podobnie to brzmiało, a okazał się zatarty kompresor i rozsypane łożysko na nim. Dwa miesiące dochodziłem co to może być. :roll:
No ale dziwna sprawa, bo po zakupie auta była cisza.. a po zmianie rozrządu pisk zaczął występować.. im zimniej, tym gorzej.. zamiast słuchać pomruku V8... to słychać pisk.. Wkur.... mnie to niesamowicie..