[S8 D2 98 LPG ] Pęknięty wąż wodny
Mi udało się kupić całkiem sprawny wąż za 80zł z jakiegoś rozbitka, najważniejsze że oryginał i w dobrej kondycji, proponuję podzwonić troszkę po ogłoszeniach z tablica.pl - tam kupisz dość tanio, tylko dzwonić i pytać do kogoś kto ma samochód po wypadku na cześć do sprzedania, no i oczywiście nie do handlarzy tylko osób prywatnych. Handlarze Cię skroją i sprzedadzą byle co... Pozdrawiam.adrian949 pisze:Ja szukam właśnie takiego węża i nie mogę dostać, jak nie dostanę czeka mnie serwis! Teraz mam zrobione nie za ładnie ale chodziarz mam szczelne i mi płyn nie cieknie!
Koleżanko :lol:adrian949 pisze:Kolego już dawno zakupiłem taki wąż ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Witam,
Odgrzeję trochę temat.
Czeka mnie wymiana tego węża - już nawet nabyłem używany w idealnym stanie. Czy tam tylko ściągam opaski, demontuję węża i zakładam nowego? Układ się nie zapowietrzy? Płynu coś zleci?
Auto będzie "zimne" po nocy.
Dzięki za wszelkie info.
Pzdr
Odgrzeję trochę temat.
Czeka mnie wymiana tego węża - już nawet nabyłem używany w idealnym stanie. Czy tam tylko ściągam opaski, demontuję węża i zakładam nowego? Układ się nie zapowietrzy? Płynu coś zleci?
Auto będzie "zimne" po nocy.
Dzięki za wszelkie info.
Pzdr
Quattro - przewaga dzięki technice
zdejmujesz osłone pod silnikiem, kratke lewą w zderzaku, zakładasz wąż na wystający króciec z chłodniicy, podstawiasz banke pod weżyk, odkręcasz niebieski korek przez kratke, płyn zlatuje, odkręcasz korek ze zbiorniczka płynu, jak przestanie odkrecasz opaski i zdejmujesz wąż( coś tam jeszcze z niego zcieknie, zakładasz nowy, nalewasz płyn i odpalasz, czekasz aż sie wiatraki elektryczne włączą i gotowe. możesz jeszcze poluzoważ odpowietrzniki na węzach idących do nagrzewnicy aby sie szybciej odpoowietrzył ale uwazaj bo się urywają.