9,7 litra toż to jak lanos

![]() |
![]() |
martinezzg pisze:u mnie komputer pokazuje igła - testowałem kilka razy na PB i tyle ile wskazał komp tyle wyszło na stacji
jak do Wrocławia jechałem - ale moj ojczulek prowadził - wskazanie 9,4/100
ale spałem a on 100-130 jak przepisy wskazują i ani odrobinki więcej
a czym sie roznia warunki polskie od "nie polskich" jak lecisz na trasie caly czas ok 100km/h i i tak nic ci nie przeszkadza ? wiadomo ze generalnie nie ma u nas super drog .... ale np ja z zielonej gory mam calkiem fajne polaczenia wszedzie ... czy to szczecin czy gorzow, czy wrocaw, krakow, berlin ... moze nie sa to w wiekszosci autostrady ale drogi gdzie czasami mozna jechac calkiem dynamicznie ... np. droga S3 na szczecinTajco pisze:Tez tak kiedys probowalem. Lecialem w trasce tak patrolowo i Fis pokazywal bodjze 10.1. No ale jak przyszlo do tankowania to szybciutko przy kasie otrzezwialem :-)
Nie Pamietam chyba w TopGear testowali kiedys A8 4.0TDI - nie pamietam z kad dokad jechali ale Clarkson jechal max 80km/h nie przekraczal 1800 obrotow i mail wylaczone wszysko...Jak dojechal do Londynu to spalanie na kompie mail 8.6L. Przy mega ekstremalnej zachowawczej i oszczednej jezdzie. Panowie nie sadze ze w warunkach polskich da sie zejsc faktycznie ponizej 10L benzyna 4.2PB Fakt Fis bedzioe tak pokazywal ale on tez przeklamuje.