![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Homelink + NICE
[D3 ALL ] Homelink + NICE
Witam
Znam instrukcje kodowania natomiast nie chce mi sie polaczyc z pilotem NICE. Zmieniac centralke w bramie czy jest jakis patent na to?
pozdrawiam
Znam instrukcje kodowania natomiast nie chce mi sie polaczyc z pilotem NICE. Zmieniac centralke w bramie czy jest jakis patent na to?
pozdrawiam
Ja dałem sobie spokój...
słyszałem, że większość nowych pilotów nie dopiszesz do auta bo podobnież tych ze zmiennym sygnałem/kodem nie ogarnia.... ale przyznaję, że nie zgłębiałem tematu więc może się mylę :roll:
A wnerwia mnie to niezmiernie bo jak wjeżdżam do garażu to pilot od bramy nie chce działać z wnętrza auta.... przyciskam go do krawędzi szyberdachu i tam czasem sygnał dociera... jak nie to niestety szyba w dół albo otwieranie drzwi :evil:
słyszałem, że większość nowych pilotów nie dopiszesz do auta bo podobnież tych ze zmiennym sygnałem/kodem nie ogarnia.... ale przyznaję, że nie zgłębiałem tematu więc może się mylę :roll:
A wnerwia mnie to niezmiernie bo jak wjeżdżam do garażu to pilot od bramy nie chce działać z wnętrza auta.... przyciskam go do krawędzi szyberdachu i tam czasem sygnał dociera... jak nie to niestety szyba w dół albo otwieranie drzwi :evil:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2014
- Silnik: V6 3.0 TDI
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Imię: Arek
robilem u siebie ten patent i nie mialem probemow , opisz jak kodujesz pilota ?
Moj Retrofit 
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka
,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka

ROBIE
RSE DVD
PLAN
Swojego pilota od garażu programowałem wielokrotnie podobnie jak kolega powyżej.... auto potwierdzenia programowanie kierunkowskazami ale później bramy i tak nie otwiera :evil:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
eeeee..... to ja przyznaję że nie wiedziałem nic o innej procedurze....PABLO200 pisze:Masz zmienny kod dlatego nie działa.
W przypadku kodowania zmiennego kodu jest inna procedura
Ale działa także na 100%
jeśli masz to gdzieś na wierzchu to wrzuć proszę bo nie kojarzę tego ze zmiennym kodem :roll:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Wiec ,
1-Trzymam 1 i 3 przez 20 sekund ( lampka zacznie szybko mrugac )
2-Wybieram na ktorym kanale bede uczyl sterownik ( wciskam 1 )
3-Ide przed auto i wciskam przycisk od pilota bramy ( 3 razy po okolo 5 sekund , powinny zaswiecic sie kierunkowskazy )
4-Wracam do auta i naciskam 1 ( trzymam do momentu az zacznie szybko mrugac okolo 5 sekund )
5-Teraz trzeba nauczyc mechanizm bramy sygnalu z auta ( przy mechanizmie bramy wciskam guzik wyuczania ( lampka sie zapali )
6-Wracam do auta i naciskam 1 ( lampka w mechanizmie gasnie , po drugim nacisnieciu 1 w aucie brama sie podnosi )
7-Cieszymy sie z udanej operacji
Zrobilem tez filmik ale po trzech probach zalaczenia na stronie forum darowalem sobie wiec napisalem opis jam to robie
Pozdrawiam
Arek
1-Trzymam 1 i 3 przez 20 sekund ( lampka zacznie szybko mrugac )
2-Wybieram na ktorym kanale bede uczyl sterownik ( wciskam 1 )
3-Ide przed auto i wciskam przycisk od pilota bramy ( 3 razy po okolo 5 sekund , powinny zaswiecic sie kierunkowskazy )
4-Wracam do auta i naciskam 1 ( trzymam do momentu az zacznie szybko mrugac okolo 5 sekund )
5-Teraz trzeba nauczyc mechanizm bramy sygnalu z auta ( przy mechanizmie bramy wciskam guzik wyuczania ( lampka sie zapali )
6-Wracam do auta i naciskam 1 ( lampka w mechanizmie gasnie , po drugim nacisnieciu 1 w aucie brama sie podnosi )
7-Cieszymy sie z udanej operacji

Zrobilem tez filmik ale po trzech probach zalaczenia na stronie forum darowalem sobie wiec napisalem opis jam to robie
Pozdrawiam
Arek
Moj Retrofit 
ROBIE
RSE DVD
PLAN

ROBIE
RSE DVD
PLAN
-
- Forum Audi A8
Nie, ja mam inny mechanizm bramy , przedstawilem kodowanie sterownika samochodu i z tego co wiem nie kazdy ma naped nice
to kodowanie powinno dzialac na wszystkich silnikach bram , sprobuj zakodowac autoa potem wyucz silnik bramy tak jak napisalem w opisie

Moj Retrofit 
ROBIE
RSE DVD
PLAN

ROBIE
RSE DVD
PLAN
Hej,
Sorry trochę odgrzeję kotleta... bo mam pilota do garażu NICE i postępując zgodnie z procedura z tego filmu (2:54):
Wychodzi na to ze mam zmiennokodowy pilot.
LECZ jest to brama do osiedlowego garażu w związku z czym jeśli nawet znajdę przycisk do uczenia bramy czy nie będzie nagle tak, że innym przstaną działać piloty?
hehehe... tzn oczywiście nie chcę takiej sytuacji 
Sorry trochę odgrzeję kotleta... bo mam pilota do garażu NICE i postępując zgodnie z procedura z tego filmu (2:54):
LECZ jest to brama do osiedlowego garażu w związku z czym jeśli nawet znajdę przycisk do uczenia bramy czy nie będzie nagle tak, że innym przstaną działać piloty?

Też mam NICE do garażu i HOMELINK w A8 i już sobie odpuściłem kodowanie...... kibelBlade pisze:Sorry trochę odgrzeję kotleta... bo mam pilota do garażu NICE i postępując zgodnie z procedura z tego filmu (2:54):

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
Ja rowniez zaczalem sie interesowac uruchomieniem Homelinka w aucie i sprawa wyglada nastepujaco. Nie kazdy system kodowania jest obslugiwany przez Homelinka. W sieci mozna sprawdzic na listach Homelink jakie piloty i ktorych producentow sa zgloszone i wspolpracuja z Homelinkiem. Ja posiadam cztery bramy z napedami Faac (radio fix2) i jedna z napedem Nice (radio flor-s) i przy probie dodania pilotow do auta Nice potwierdza przyjecie pilota ( migaja 3 razy kierunkowskazy ) ale nic sie dalej nie dzieje, Faaca wogole nie przyjmowal.
Po kilku mailach ze sprzedawca odbiornikow i pilotow z konkretnym kodem pod danego producenta napedu nabylem 5 odbiornikow i jednego pilota (normstahl z czterem przyciskami) mam dzialajacy homelink w aucie ktorym steruje lacznie 5 bramami (na trzech roznych obiektach).
Polecam wszystkim najpierw upewnienie sie czy dany pilot jest kompatybilny z Homelinkiem a pozniej kodowanie przyciskow lub zakup odbiornikow. Koszt odbiornika to 80 zl (na jeden naped) plus pilot ok 44 zl
Dorzuce przydatne linki
Lista kompatybilnych pilotow z Homelinkiem http://www.homelink.com/assets/download ... nglish.pdf
Wspomniany odbiornik http://allegro.pl/elmes-normstahl-neo-k ... 70478.html
Po kilku mailach ze sprzedawca odbiornikow i pilotow z konkretnym kodem pod danego producenta napedu nabylem 5 odbiornikow i jednego pilota (normstahl z czterem przyciskami) mam dzialajacy homelink w aucie ktorym steruje lacznie 5 bramami (na trzech roznych obiektach).
Polecam wszystkim najpierw upewnienie sie czy dany pilot jest kompatybilny z Homelinkiem a pozniej kodowanie przyciskow lub zakup odbiornikow. Koszt odbiornika to 80 zl (na jeden naped) plus pilot ok 44 zl
Dorzuce przydatne linki
Lista kompatybilnych pilotow z Homelinkiem http://www.homelink.com/assets/download ... nglish.pdf
Wspomniany odbiornik http://allegro.pl/elmes-normstahl-neo-k ... 70478.html
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS