ostatnio zmieniałem u mechanika tarcze i klocki przednie. Po wymianie jadąc nawet na prostej drodze nagle zapala się kontrolka zużytych klocków. Byłem u mechanika który mi wymieniał żeby sprawdził co tam się dzieje. Sprawdził i powiedział że jest ok. Zaniepokoiła go wiązka przewodów trochę utlenionych i w nienajlepszym stanie oczek tak jakby masy znajdujące się w prawym przednim nadkolu. Pojechałem do bardzo dobrego elektryka w Krakowie (tu mieszkam) i okazało się że to były kable prądowe czy coś, dodatkowo zrobił masę która też nie była w najlepszym stanie oraz (i niewiem czy dobrze to napisze) jakiś duży opór pomiędzy alternatorem a czymś głównym. Teraz elektryka jest ok. A jak jadę to klocki się co jakiś czas zaświecają i kontrolka świeci aż do zgaszenia auta. ktoś naprowadzi na trop?? Dodam że mechanik wykluczył klocki ponieważ sprawdzał miernikiem od klocka do wtyczki wychodzącej z klocka i jest przejście, więc pewnie coś dalej tylko co?

Kolego Sylas25, Przy zakładaniu nowego tematu należy używać TAGów. Masz ich całą rozwijana listę, a wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam
Simone331