Nie jedźcie tą drogą !!!
Nie jedźcie tą drogą !!!
Witam,
Ostatnio jechałem krajową 8, generalnie droga bardzo fajna, ale w tym roku, po zimie, na odcinku Rusiec - Bełchatów pojawiły się koszmarne dziury, gdzeiś na odcinku 10 kilometrów, jak nie więcej. No masakra, coś jak kiedyś na autostradzie A4 na betonowych płytach.
Pomyślałem, że może warto wypisywać tutaj szczególnie dzuirawe drogi i się ostrzegać nawzajem. Wiadomo, naprawa zawieszenia w naszych A8 to dużo $$$$.
A wogóle to nie wie ktoś, czy może zaczeli już remontować ten odcinek?
Pozdrawiam
K
Ostatnio jechałem krajową 8, generalnie droga bardzo fajna, ale w tym roku, po zimie, na odcinku Rusiec - Bełchatów pojawiły się koszmarne dziury, gdzeiś na odcinku 10 kilometrów, jak nie więcej. No masakra, coś jak kiedyś na autostradzie A4 na betonowych płytach.
Pomyślałem, że może warto wypisywać tutaj szczególnie dzuirawe drogi i się ostrzegać nawzajem. Wiadomo, naprawa zawieszenia w naszych A8 to dużo $$$$.
A wogóle to nie wie ktoś, czy może zaczeli już remontować ten odcinek?
Pozdrawiam
K
W sumie dobry temat. Ja ostrzegam wszystkich by omijali szerokim łukiem odcinek A18 od granicy(Olszyna)do Bolesławca. To słyne poniemiecki schody europy-mozna sobie narobic a odcinek ma dobre 70km. Ostatni raz tamtedy jechałem 4 lata temu słuzbowym iveco i miałem serdecznie dość podskakiwania. A do tej pory nic tam nie robiono.
Ale w drugą strone jest idealna,jechałem nią tydzień temuApophis pisze: Wysłany: Dzisiaj 20:47
W sumie dobry temat. Ja ostrzegam wszystkich by omijali szerokim łukiem odcinek A18 od granicy(Olszyna)do Bolesławca. To słyne poniemiecki schody europy-mozna sobie narobic a odcinek ma dobre 70km. Ostatni raz tamtedy jechałem 4 lata temu słuzbowym iveco i miałem serdecznie dość podskakiwania. A do tej pory nic tam nie robiono.
justinos1, Nie tylko wichurami a i miastami dokładnie to Żary,Żagań,Szprotawa-droga nr 12. Jest w dobrym stanie ale obecnie remontuja odcinek Szprotawa-Boleslawiec wiec jest troche utrudnień ale bedzie rowniutko niebawem Ja od lat tamtedy jestem zmuszony jeździc bo po schodach nie mam zamiaru :mrgreen:
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Dobrą alternatywą jest odbić przed przejściem granicznym na 115 i jazda wzdłuż granicy po niemieckiej stronie do Gorlitz/Zgorzelca. Droga naprawdę dobra, korzystam z tej "przeprawy" za każdym razemApophis pisze:justinos1, Nie tylko wichurami a i miastami dokładnie to Żary,Żagań,Szprotawa-droga nr 12. Jest w dobrym stanie ale obecnie remontuja odcinek Szprotawa-Boleslawiec wiec jest troche utrudnień ale bedzie rowniutko niebawem Ja od lat tamtedy jestem zmuszony jeździc bo po schodach nie mam zamiaru