[D2 00 4.2PB ] Nierówno chodzi, gaśnie podczas jazdy
Dzisiaj zalalismy bak do pełna i problem niby jak ręką odjął. 50km zrobione i wszystko ładnie hulało. Do czasu aż troche przegoniliśmy auto i znów o mało nie zgasł. W sumie dopiero teraz zauważyliśmy,że dzieje się tak tylko jak dynamiczniej się pojeździ.
Nie psikałem, bo jak byłem w garażu, to wszystko było ok.
Nie psikałem, bo jak byłem w garażu, to wszystko było ok.
Skoro wykasowałeś błędy, to teraz by trzeba było odczytać co się pojawiło. I na tej podstawie myślę ze coś będzie można powiedzieć. Kasowanie i odczyt świeżych błędów to podstawa.Dzisiaj samochód podpięty pod VAGa i wykasowane błędy (nic tam takiego nie było). Jak zgasł nam dzisiaj na światłach, to aż trzeba go było chwilę kręcić,
Nie sadzilem,ze kumpel jest takim idiota,ale jezdzil na resztkach oleju. Na bagnecie byl olej dopiero na samej koncowce. Juz dolany oczywiscie.
Dzisiaj to wyjatkowa tragedia byla. Nie zgasl co prawda ani razu,ale od samego poczatku trzeslo buda i silnik powolutku wkrecal sie na obroty. Samochod jechal dopiero po 2000obr/min. Wczesniej jedynie sie toczyl.
Dzisiaj to wyjatkowa tragedia byla. Nie zgasl co prawda ani razu,ale od samego poczatku trzeslo buda i silnik powolutku wkrecal sie na obroty. Samochod jechal dopiero po 2000obr/min. Wczesniej jedynie sie toczyl.
A wiec tak. Samochid zobaczyl Lukasz z Trojmiasta (serdecznie pozdrawiam Ciebie i malzonke) i komp nie ukazal zadnych szczegolnych bledow. Za to wiem,ze do wymiany jest przeplywka i sondy lamba.
Mam teraz 100% pewnosci,ze silnik gasnie tylko po mocniejszym przygazowaniu (obstawiam powyzej 3,5tys obr). By nie zdechl musze zrzucc biegi tipem (inaczej obroty za bardzo spadaja). Czesto wtedy przy redukcji biegu przy hamowaniu wytwarza sie niebieska chmurka za autem. Lukasz powiedzial,ze to moze byc tez wina sprzegla w skrzyni. No nic, na pierwszy ogien do wymiany pojdzie przeplywka z lambadmi - zobaczyny czy to pomoze
Mam teraz 100% pewnosci,ze silnik gasnie tylko po mocniejszym przygazowaniu (obstawiam powyzej 3,5tys obr). By nie zdechl musze zrzucc biegi tipem (inaczej obroty za bardzo spadaja). Czesto wtedy przy redukcji biegu przy hamowaniu wytwarza sie niebieska chmurka za autem. Lukasz powiedzial,ze to moze byc tez wina sprzegla w skrzyni. No nic, na pierwszy ogien do wymiany pojdzie przeplywka z lambadmi - zobaczyny czy to pomoze