Przyciemnianie szyb (folia)
Podlaczajac sie do tematu to czy macie wiedze w temacie jak zerwac folie wlasnie z tylnej szyby...? Jak kupilem sowje D3 to jakis gamon oklejl tylko tylna szybe a zapomnial o bocznych. Oklejenie tylnych samych bocznych to dla mnie jakas "Turcja"...a poza tym mam roletki wiec sens zaden...
Ponoc zrywajac folie z tylnej szyby uszkodzi sie paski grzenia tejze szyby - czy to prawda?
Ponoc zrywajac folie z tylnej szyby uszkodzi sie paski grzenia tejze szyby - czy to prawda?
BORN FROM JETS
opalarka z regulacją grzania- nastawiasz 80* bodajże wtedy folia robi się lekka do ściągnięcia i szyby się nie uszkodzi. Jak mniej nagrzejesz będziesz się męczył z klejem i folią zaś paski grzania powiedzą papa.Tajco pisze:Podlaczajac sie do tematu to czy macie wiedze w temacie jak zerwac folie wlasnie z tylnej szyby...? Jak kupilem sowje D3 to jakis gamon oklejl tylko tylna szybe a zapomnial o bocznych. Oklejenie tylnych samych bocznych to dla mnie jakas "Turcja"...a poza tym mam roletki wiec sens zaden...
Dodatkowo resztki kleju trzeba potraktować dyktą bądź rozpuszczalnikiem przy czym trzeba uważać na plastiki itp. wokół
a najlepiej oddać do profesjonalistów i za mały pieniądz użyją fachowej chemii i po sprawie.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Niestety tak to jest jak się mieszka na prowincji,w którą stronę bym nie ruszył to te 100km trzeba zrobić.Dymian pisze:wyjazd 100km w jedną stronę aby szyby ściemnić??123mielony pisze:Dzisiaj dzwoniłem i umówiłem się na piątek http://www.pfg.pl/firmy/folie_oklejanie/index.htmDymian pisze:Mielony-robisz w n-foll'u?
Bardzo dużo ludzi poleca tego gościa,podobno ponad 10 lat tym się zajmuję i z tego co ludzie mówią to daje radę,pojadę zobaczę to dam znać czy warto.
a co od n-foll Cię odstraszyło?123mielony pisze: Niestety tak to jest jak się mieszka na prowincji,w którą stronę bym nie ruszył to te 100km trzeba zrobić.
ja się z nim wstępnie umówiłem na czwartek wieczór i dzisiaj z samego rana dzwonił z wyjaśnieniem, że dopiero w piątek rano mógłby to zrobić-miło.
Drugie auto jedzie w nast tyg do niego, zaś za 3 jednak dowalił z ceną i jadę gdzie indziej.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Cena 600zł za sam tył to trochę dużo,co prawda firma jest polecana.Koledzy z moich okolic i nie tylko polecają i sami korzystają z usług gościa z Rokietnicy to tylko 30 km.więcej a podobno warto.Pytałem o tylną półkę to powiedział że ostatnio robili D4 to nie wyciągali tylnej półki a w D3 nie bardzo pamięta jak tam jest.Jeśli chodzi o boczne szyby to demontują do oklejania,a czas to od 9 do 16 napewno.Jak zrobię to napiszę coś więcej,piątek już tusz tusz.a co od n-foll Cię odstraszyło?
- 123mielony
- Super Klubowicz
aż się prosi o fotki..123mielony pisze:Panowie ósemka już zaciemniona i myślę że wstydu nie ma,firma na rynku od 10 lat i robią cały czas na tych samych foliach to chyba dobrze.Bardzo dużo ludzi z rodzimego rynku do nich jeździ i poleca,zobaczymy za kolka miesięcyczy nic sie nie będzie odklejać czy tym podobne.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
Rzadko teraz tamtendy latam bo pewnie wiesz że teraz to jeden wielki plac budowy i tor przeszkód,ale jak już wszystko zrobią to może ze dwa lata wytrzyma ;-)Dymian pisze:Na dniach będę w LBL to może gdzie uda mi się ustrzelić D3 z bliska /ex d2 widziałem kilka razy-ze2 jak leciałeś nią obok parku "p#dała"/
- 123mielony
- Super Klubowicz
Kolego 300zł za całe auto bez przedniej szyby.preston81 pisze: powiedz ile placiles
Producenta nie pamiętam ale jakaś USA.-chyba Classispreston81 pisze:na jakiej folii
Trochę się śpieszyłem i muszę się przyznać że nie dopytałem.preston81 pisze:ile lat gwary
Postaram się jutro jakieś foto cyknąć.preston81 pisze: mogłbyś wstawić fotkę zrobioną od środka - za dnia
Przednie boczne 50% a cały tył max co było najciemniejsze teraz nie pamiętam ale coś około 80-90%preston81 pisze:jaka przepuszczalność światła była dobrana?