części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przyciemnianie szyb (folia)

Tajco
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tajco » 01 lip 2013, 23:31

Podlaczajac sie do tematu to czy macie wiedze w temacie jak zerwac folie wlasnie z tylnej szyby...? Jak kupilem sowje D3 to jakis gamon oklejl tylko tylna szybe a zapomnial o bocznych. Oklejenie tylnych samych bocznych to dla mnie jakas "Turcja"...a poza tym mam roletki wiec sens zaden...

Ponoc zrywajac folie z tylnej szyby uszkodzi sie paski grzenia tejze szyby - czy to prawda?
BORN FROM JETS

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 02 lip 2013, 11:27

Tajco pisze:Podlaczajac sie do tematu to czy macie wiedze w temacie jak zerwac folie wlasnie z tylnej szyby...? Jak kupilem sowje D3 to jakis gamon oklejl tylko tylna szybe a zapomnial o bocznych. Oklejenie tylnych samych bocznych to dla mnie jakas "Turcja"...a poza tym mam roletki wiec sens zaden...

Ponoc zrywajac folie z tylnej szyby uszkodzi sie paski grzenia tejze szyby - czy to prawda?
opalarka z regulacją grzania- nastawiasz 80* bodajże wtedy folia robi się lekka do ściągnięcia i szyby się nie uszkodzi. Jak mniej nagrzejesz będziesz się męczył z klejem i folią zaś paski grzania powiedzą papa.
Dodatkowo resztki kleju trzeba potraktować dyktą bądź rozpuszczalnikiem przy czym trzeba uważać na plastiki itp. wokół

a najlepiej oddać do profesjonalistów i za mały pieniądz użyją fachowej chemii i po sprawie.

Awatar użytkownika
Marecki
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marecki » 02 lip 2013, 11:30

Zrywając delikatnie nic nie uszkodzisz.Najlepiej jak zerwiesz folię w jednym kawałku tj całość.Skrobnij w kancie i ciągnij po całości równomiernie,powinno pójść gładko a jeśli klej zostanie na szybie to benzyna ekstrakcyjna i polecieli :peace:

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 02 lip 2013, 13:08

Dymian pisze:
123mielony pisze:
Dymian pisze:Mielony-robisz w n-foll'u?
Dzisiaj dzwoniłem i umówiłem się na piątek http://www.pfg.pl/firmy/folie_oklejanie/index.htm
Bardzo dużo ludzi poleca tego gościa,podobno ponad 10 lat tym się zajmuję i z tego co ludzie mówią to daje radę,pojadę zobaczę to dam znać czy warto.
wyjazd 100km w jedną stronę aby szyby ściemnić??
Niestety tak to jest jak się mieszka na prowincji,w którą stronę bym nie ruszył to te 100km trzeba zrobić.

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 02 lip 2013, 19:54

123mielony pisze: Niestety tak to jest jak się mieszka na prowincji,w którą stronę bym nie ruszył to te 100km trzeba zrobić.
a co od n-foll Cię odstraszyło?
ja się z nim wstępnie umówiłem na czwartek wieczór i dzisiaj z samego rana dzwonił z wyjaśnieniem, że dopiero w piątek rano mógłby to zrobić-miło.
Drugie auto jedzie w nast tyg do niego, zaś za 3 jednak dowalił z ceną i jadę gdzie indziej.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 02 lip 2013, 21:03

a co od n-foll Cię odstraszyło?
Cena 600zł za sam tył to trochę dużo,co prawda firma jest polecana.Koledzy z moich okolic i nie tylko polecają i sami korzystają z usług gościa z Rokietnicy to tylko 30 km.więcej a podobno warto.Pytałem o tylną półkę to powiedział że ostatnio robili D4 to nie wyciągali tylnej półki a w D3 nie bardzo pamięta jak tam jest.Jeśli chodzi o boczne szyby to demontują do oklejania,a czas to od 9 do 16 napewno.Jak zrobię to napiszę coś więcej,piątek już tusz tusz.

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 03 lip 2013, 19:05

no fakt, tuż tuż;)
mi w n-foll podczas rozmowy mówił, że w 3-4 h się wyrobi.

Ale lipa się wdała bo serwis kia nie zrealizował zamówienia i auto nie wyrobi mi się na ściemnianie tylko jedzie za granicę.

Za to w n-foll zdam relację z innych aut.

Gość

Post autor: Gość » 05 lip 2013, 02:04

Ja jeździłem do Legnicy z Żar a więc cos ponad 100km by ściemniac swoje auta ale fachowieć tam jest i było warto. Cena 600zł za tył A8 to nic nadzwyczajnego. D2 to najtrudniejsze auta.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 05 lip 2013, 17:40

Panowie ósemka już zaciemniona i myślę że wstydu nie ma,firma na rynku od 10 lat i robią cały czas na tych samych foliach to chyba dobrze.Bardzo dużo ludzi z rodzimego rynku do nich jeździ i poleca,zobaczymy za kolka miesięcyczy nic sie nie będzie odklejać czy tym podobne.

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 05 lip 2013, 22:38

123mielony pisze:Panowie ósemka już zaciemniona i myślę że wstydu nie ma,firma na rynku od 10 lat i robią cały czas na tych samych foliach to chyba dobrze.Bardzo dużo ludzi z rodzimego rynku do nich jeździ i poleca,zobaczymy za kolka miesięcyczy nic sie nie będzie odklejać czy tym podobne.
aż się prosi o fotki..

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 06 lip 2013, 08:11

Dymian pisze:aż się prosi o fotki..
Wczoraj zrobiłem fotki i nawet chciałejm je wstawić ale karta pokazała mi środkowy palec.Musze sie wybrać do sklepu po nowa kartę SD i może wtedy się uda.
Wyglada to teraz tak
Obrazek Obrazek Obrazek

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 10 lip 2013, 00:07

Zacnie się prezentuje teraz (patrzyłem na foty przed i brakowało mu tego dosadnie)

Na dniach będę w LBL to może gdzie uda mi się ustrzelić D3 z bliska /ex d2 widziałem kilka razy-ze2 jak leciałeś nią obok parku "p#dała"/

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 10 lip 2013, 11:50

Dymian pisze:Na dniach będę w LBL to może gdzie uda mi się ustrzelić D3 z bliska /ex d2 widziałem kilka razy-ze2 jak leciałeś nią obok parku "p#dała"/
Rzadko teraz tamtendy latam bo pewnie wiesz że teraz to jeden wielki plac budowy i tor przeszkód,ale jak już wszystko zrobią to może ze dwa lata wytrzyma ;-)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 22 lis 2013, 09:12

123mielony powiedz ile placiles na jakiej folii ile lat gwary i mogłbyś wstawić fotkę zrobioną od środka - za dnia ?? jaka przepuszczalność światła była dobrana?
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 22 lis 2013, 11:49

preston81 pisze: powiedz ile placiles
Kolego 300zł za całe auto bez przedniej szyby.
preston81 pisze:na jakiej folii
Producenta nie pamiętam ale jakaś USA.-chyba Classis
preston81 pisze:ile lat gwary
Trochę się śpieszyłem i muszę się przyznać że nie dopytałem.
preston81 pisze: mogłbyś wstawić fotkę zrobioną od środka - za dnia
Postaram się jutro jakieś foto cyknąć.
preston81 pisze:jaka przepuszczalność światła była dobrana?
Przednie boczne 50% a cały tył max co było najciemniejsze teraz nie pamiętam ale coś około 80-90%

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl