![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Silnik kuleje
[D2 99 4.2PB/LPG ] Silnik kuleje
Cześć. Zawitałem właśnie nad polskie morze. Konkretnie jestem w Kuźnicy na półwyspie. Ale mam problem z samochdem. Podczas (po około 200 km) podróży przestał mi palić na wszystkie gary. Strasznie telepie ale jakoś dotoczyłem się na miejsce. Podłączyłem VAGcoma i nie znalazł żadnych błędów. Mam instalcję LPG Staga. Objaw występuje i na benzynie i na LPG. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać albo możecie polecić kogoś w okolicy (Trójmiasto, władysławowo, Hel) kto mógłby temat rozwiązać, jakiś warsztat albo może jakiś klubowicz? Do domu mam 550 km i nie za bardzo uśmiecha mi się lawetą wracać
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Neta mam sporadycznie więc na forum będę dopiero z wieczora.

Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 15:38 przez esosiem, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Kolego jedyne co mi przychodzi do głowy w tamtych rejonach to http://www.a8team.pl/marta,u,250.htm
Re: [D2 4.2 AQF]
esosiem, nazywaj poprawnie tematy...
Tagów nie piszemy z palca, przy zakładaniu nowego tematu masz tam ich całą roziwjaną listę i wystarczy wybrać ten odpowiadający twojemu autu.
Tytuł powinien zawierać skrócony opis usterki a twój tytuł nie zawiera nic :roll:
Ten temat ja poprawiłem ale mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie i zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam, FOSS
Tagów nie piszemy z palca, przy zakładaniu nowego tematu masz tam ich całą roziwjaną listę i wystarczy wybrać ten odpowiadający twojemu autu.
Tytuł powinien zawierać skrócony opis usterki a twój tytuł nie zawiera nic :roll:
Ten temat ja poprawiłem ale mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie i zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Może świeczki sie kończą , albo któryś z modułów zapłonu padł (ale tutaj VAG powinien coś pokazać).
Możesz zadzwonić do Łukasza co 123mielony podał kontakt, ale z tego co pamiętam to on za granice wyruszył zarabiać kapuchę, więc mozesz go nie zastać. Miał mi podać jakieś namiary kto jest w stanie ogarnać a8 - ale nie odezwał sie.
Kojarzy mi sie, że kolega mdamian ma jakiegos znajomego ktory ogarnia A8 w trojmiescie - sprobuje sie z nim skontaktowac, i on jakies namiary tutaj podrzuci.
Możesz zadzwonić do Łukasza co 123mielony podał kontakt, ale z tego co pamiętam to on za granice wyruszył zarabiać kapuchę, więc mozesz go nie zastać. Miał mi podać jakieś namiary kto jest w stanie ogarnać a8 - ale nie odezwał sie.
Kojarzy mi sie, że kolega mdamian ma jakiegos znajomego ktory ogarnia A8 w trojmiescie - sprobuje sie z nim skontaktowac, i on jakies namiary tutaj podrzuci.
jeśli to jest 99 to moduły ma w kompie :mrgreen:
co do szukania ta samemu
to ja bym sprawdził to tak odłączył lpg i zobaczył czy problem nadal jest
może wtrysk podlewa
poszukał jakieś lewizny
bo dalsze zabiegi można wykonać jak ma się klucze
mi A6 padło w łebie prawie na deptaku
o w nocy rwałem pas i zderzak :-P coby dotoczyć się do noclegu
bez paska klinowego
a przed wyjazdem zostawiłem klucze w bagażniku i stałem jak debil bo auto się zabezpieczyło :oops: taki miałem powrót
co do szukania ta samemu
to ja bym sprawdził to tak odłączył lpg i zobaczył czy problem nadal jest
może wtrysk podlewa
poszukał jakieś lewizny
bo dalsze zabiegi można wykonać jak ma się klucze
mi A6 padło w łebie prawie na deptaku
o w nocy rwałem pas i zderzak :-P coby dotoczyć się do noclegu
bez paska klinowego
a przed wyjazdem zostawiłem klucze w bagażniku i stałem jak debil bo auto się zabezpieczyło :oops: taki miałem powrót