P.s wizualnie fura miażdży cycki
![]() |
![]() |
Może i mało wiem ale mam jakies ogólne pojęcie o mechanice i jesli silnik mający 100KM wytrzyma milion km przebiegu do remontu to podniesiona moc o 100% znacznie skróci jego zywotnośc. Praw fizyki nie oszukasz.west pisze:Apophis, myślę że mało wiesz o tych silnikach 200koni i 400niutkow to nie jakiś kosmos dla tego silnika , mowa o avf , znam wielu ludzi z taką moca i jest wszystko ok robią nimi sporo km
Tu nalezy dodac, ze mowa o silnikach VP, bo silniki PD juz takie wspaniale nie sa, bo czym mlodszy tym wiecej tam ingerencji eko terrorystowApophis pisze:Pomimo to uważam 1,9 TDi jako jeden z najlepszych diesli jaki motoryzacja miała.
A 2.0TDI to nie ten sławetny w którym pada napęd pompy olejowej bo napęd jest na łańcuszku a jedno z kółek jest z jakiegoś dziadowskiego tworzywa??... 2.0TDI nie jest lubiany :-PViking pisze:A czemu nie swapowac 2.0TDI ktory ma duzo lepszy dzwiek niz silnik VP, do tego 260KM/500Nm bedzie bezpiecznie dzialac. Wszyscy uparli sie na stare silniki na pompie ktore chodza jak sieczkarnia.
4.2V8 sobie nie radzi z przyspieszeniem?... co za herezje tutaj prawisz.... mówimy tu o dużej limuzynie skierowanej do wysokiej kadry menedżerskiej, polityków i głów państwa...dziq111 pisze:v8 4.2 moim zdaniem tez nie radzil sobie z przyspieszeniem a8
Poza tym co to za porównanie... doładowany silnik 1.9R4 z wolnossącym silnikiem 4.2V8Marecki pisze:a pewnie 1.9 TDI sobie radzidziq111 pisze:v8 4.2 moim zdaniem tez nie radzil sobie z przyspieszeniem a8![]()
Odmian silnikow 2.0 TDI jest wiele, mozna wsadzic poprzeczny 8V, a nie wzdluzne 16V. A jak juz ma byc z Audi do Audi, to wywalenie waleczka i przerobienie pompy oleju to koszt okolo 2,5kpln. Tuning przeciez nigdy tani nie byl :mrgreen:FOSS pisze: Viking napisał/a:
A czemu nie swapowac 2.0TDI ktory ma duzo lepszy dzwiek niz silnik VP, do tego 260KM/500Nm bedzie bezpiecznie dzialac. Wszyscy uparli sie na stare silniki na pompie ktore chodza jak sieczkarnia.
A 2.0TDI to nie ten sławetny w którym pada napęd pompy olejowej bo napęd jest na łańcuszku a jedno z kółek jest z jakiegoś dziadowskiego tworzywa??... 2.0TDI nie jest lubiany