![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] Nie odpala
-
- Forum Audi A8
[D2 94 4.2PB ] Nie odpala
Witam forumowiczów. Od razu proszę o wyrozumiałość ponieważ to mój pierwszy post.
Otóż sprawa jest następująca. Ostatnio chciałem odpalić moje autko ale jest problem.
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce od razu na kompie pokazuje mi wykrzyknik domyślam się że bez kompa się nie obejdzie ale może ktoś miał podobnie to było by łatwiej.
Po tym jak przekręcam kluczyk świeca się kontrolki od akumulatora, myślałem że to w tym problem bo mógł trochę paść gdyż z racji zawodu nie było mnie w domu przez ostatni miesiąc dodam że przed wyjazdem palił dobrze. Ale akumulator ostatnio spędził trochę czasu pod prostownikiem wiec ten temat odpada. Druga sprawa to słychać jakieś szybkie cykanie po przekręceniu kluczyka ale nie wiem czy to rozrusznik czy jakiś przekaźnik. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Otóż sprawa jest następująca. Ostatnio chciałem odpalić moje autko ale jest problem.
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce od razu na kompie pokazuje mi wykrzyknik domyślam się że bez kompa się nie obejdzie ale może ktoś miał podobnie to było by łatwiej.
Po tym jak przekręcam kluczyk świeca się kontrolki od akumulatora, myślałem że to w tym problem bo mógł trochę paść gdyż z racji zawodu nie było mnie w domu przez ostatni miesiąc dodam że przed wyjazdem palił dobrze. Ale akumulator ostatnio spędził trochę czasu pod prostownikiem wiec ten temat odpada. Druga sprawa to słychać jakieś szybkie cykanie po przekręceniu kluczyka ale nie wiem czy to rozrusznik czy jakiś przekaźnik. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Klemy są mocno założone do samego końca i dobrze dokręcone, na tym punkcie jestem dość dokładny.pioter pisze:Cykanie to też wtedy jak klemy na akumulatorze nie są dokręcone .
Tutaj masz rację kolego, tak się właśnie dzieje.Simone331 pisze:A jak jest to cykanie to licznik czasem nie przygasa i się godzina na nim nie resetuje?
No to zapraszamy ciebie kolego do sklepu po nową baterie , a starą im oddaj i powiedz żeby sobie ją schowali na pamiątkę .bolekDemolka pisze:
Tutaj masz rację kolego, tak się właśnie dzieje.Simone331 pisze:A jak jest to cykanie to licznik czasem nie przygasa i się godzina na nim nie resetuje?
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Re: Nie odpala
Jeśli napięcie akumulatora spadnie poniżej jakiejś wartości, akumulator traci gwałtownie swoje parametry. Zatem jak był dłużej rozładowany, już możesz go nie naładować do właściwych parametrów. Wszystko wskazuje, że jest do wymiany, ale dla pewności naładuj go jeszcze raz i pojedź do jakiegoś elektryka lub sklepu gdzie sprzedają akumulatory aby ci go sprawdzili.bolekDemolka pisze: Po tym jak przekręcam kluczyk świeca się kontrolki od akumulatora, myślałem że to w tym problem bo mógł trochę paść gdyż z racji zawodu nie było mnie w domu przez ostatni miesiąc dodam że przed wyjazdem palił dobrze. Ale akumulator ostatnio spędził trochę czasu pod prostownikiem wiec ten temat odpada. Druga sprawa to słychać jakieś szybkie cykanie po przekręceniu kluczyka ale nie wiem czy to rozrusznik czy jakiś przekaźnik..
- tutenhamon
- Super Klubowicz
dla pewności to grube kable rozruchowe, podłączyć dowolny samochód na 20 minut (musi w nim chodzić silnik) i po tym czasie próba rozruchu ósemy, jeśli to sprawa aku- bankowo zapali, po rozruchu zmierzyć ładowanie i wszystko jasne, jeśli nie odpali- wyczyścić VAG-a i po ponownej próbie rozruchu powinien wyrzucić błąd usterki, która uniemożliwia rozruch
reszta to WRÓŻENIE Z FUSÓW
reszta to WRÓŻENIE Z FUSÓW

jak to było? "Vorsprung durch Technik" ?