Ara$, wiskoza działa jak wzrośnie temperatura... kiedy już się sklei (zacznie pracować pełnią obrotów silnika) to zaraz po zgaszeniu powinna być wciąż sklejona i nie powinna kręcić się swobodnie...... dopiero jak się trochę schłodzi odpuszcza.
Nawet niesprawne visco kręcące się swobodnie na pracującym silniku nie jest łatwo zatrzymać - ja ręką tego nie próbowałem i raczej nie polecam ;-)
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Łapie temperaturę na postoju i po zgasz
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
tak tez mi się wydawało i to by u mnie potwierdzało niesprawnośc tego visco chyba jednakFOSS pisze:kiedy już się sklei (zacznie pracować pełnią obrotów silnika) to zaraz po zgaszeniu powinna być wciąż sklejona i nie powinna kręcić się swobodnie
jeżeli moje jest niesprawne to tez by się zgadzałoFOSS pisze:niesprawne visco kręcące się swobodnie na pracującym silniku nie jest łatwo zatrzymać
tylko gazeta ale jak mówiłeś nie do zatrzymaniaFOSS pisze:ja ręką tego nie próbowałem i raczej nie polecam
Na dniach będzie wymienione bo zaganiany jestem teraz i samochód na razie nieużywany, poza tym przy takich temp jak teraz sa temp nie skakała
Witam. Ja równiez ostatnio w sierpniowe upały mialem proble z grzaniem sie w korkach tylko moj problem byl taki ze gdy mam właczona klime to sie zaraz zaczyna grzac do 115 stopni nawet a jak wylacze klime to jest okej. Mechanik mi sprawdzal i mowił, ze najprawdopodobnie visco do wymiany bo słabo sie kreci a ten od klimy mały daje na maksa dodam jeszcze, że węże miekkie tak wiec spoko. A le upały mineły i juz jest spoko. ale za niebawem sie wymieni jak tylko wróce do PL. 8-)
dare to be great