![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] "Jęczenie" przy dodawaniu gaz
[D2 00 4.2PB/LPG ] "Jęczenie" przy dodawaniu gaz
Witam Wszystkich
Jestem nowym posiadaczem A8. Chciałem Was się poradzić odnośnie dźwięku wydobywającego się najprawdopodobniej z koła, aczkolwiek pewny nie jestem, bo dźwięk może się rozchodzić.Otóż przy delikatnym dodawaniu gazu słyszę jakby jęk, może obcieranie.Przy mocniejszym wciśnięciu gazu tego nie ma, chyba że zagłusza go silnik.Słychać to w kabinie jak i na zewnątrz, na rozgrzanym silniku, na zimnym cisza. Spotkał się ktoś z czymś takim?może to łożysko, bo mam nadzieję, że nie skrzynia.Dodam, że mam najprawdopodobniej maglownicę do regeneracji, bo ciężko chodzi kierownica.Skrzynia ładnie zmienia biegi, żadnych wycieków, nic nie szarpie. Panowie naprowadźcie mnie jakoś, bo nie wiem co to może być, a przyznam, że nie za bardzo się znam. Dziękuję i pozdrawiam
Jestem nowym posiadaczem A8. Chciałem Was się poradzić odnośnie dźwięku wydobywającego się najprawdopodobniej z koła, aczkolwiek pewny nie jestem, bo dźwięk może się rozchodzić.Otóż przy delikatnym dodawaniu gazu słyszę jakby jęk, może obcieranie.Przy mocniejszym wciśnięciu gazu tego nie ma, chyba że zagłusza go silnik.Słychać to w kabinie jak i na zewnątrz, na rozgrzanym silniku, na zimnym cisza. Spotkał się ktoś z czymś takim?może to łożysko, bo mam nadzieję, że nie skrzynia.Dodam, że mam najprawdopodobniej maglownicę do regeneracji, bo ciężko chodzi kierownica.Skrzynia ładnie zmienia biegi, żadnych wycieków, nic nie szarpie. Panowie naprowadźcie mnie jakoś, bo nie wiem co to może być, a przyznam, że nie za bardzo się znam. Dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 22:00 przez beyer28, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobne miałeś objawy?Apophis pisze:Musisz tak jak ja niedawno zacząć szukać źródła dzwieku. Ja myslałem o łozysku nastepnie obstawiałem przegub a wymieniłem tylny dyfer
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 22:48 przez beyer28, łącznie zmieniany 1 raz.
Objawy są tylko podczas jazdy, przy delikatnym gazie. Puszczam gaz-jak rę ką odjął.Gazuje na P też ciszaSimone331 pisze:Jak ściągniesz pasek i uspokoi się to "miałczenie", to będziesz wiedział, że należy szukać przy silniku.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 22:56 przez beyer28, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz