[D2 ALL ] TIP- Akcja serwisowa więc do ASO
[D2 ALL ] TIP- Akcja serwisowa więc do ASO
Koledzy! Dowiedziałem się dzisiaj (może nie ja pierwszy) ze koncern AUDI zastosował wadliwą częśc w skrzyni biegów w modelach D2. AUDI postanowiło wymieniac tą częsc na własny koszt. Na wymianę moze pojechac każdy posiadacz A8, więc panowie wsiadac w swoje dzikie bestie i do serwisu nabezpłatną wymiane.
Wadliwa częsc odpowiedzialna jest za poruszanie lewarka zmiany biegów (chyba tylko automaty?!), uszkodzona może uniemożliwic zmiane biegu
Wadliwa częsc odpowiedzialna jest za poruszanie lewarka zmiany biegów (chyba tylko automaty?!), uszkodzona może uniemożliwic zmiane biegu
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:16 przez Danio, łącznie zmieniany 3 razy.
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
- gierobiala
- Super Klubowicz
Re: AKCJA SERWISOWA AUDI
W co ty wierzysz?Danio pisze:Koledzy! Dowiedziałem się dzisiaj (może nie ja pierwszy) ze koncern AUDI zastosował wadliwą częśc w skrzyni biegów w modelach D2. AUDI postanowiło wymieniac tą częsc na własny koszt. Na wymianę moze pojechac każdy posiadacz A8, więc panowie wsiadac w swoje dzikie bestie i do serwisu nabezpłatną wymiane.
Jedz napraw zmień i daj znać
Ta akcja serwisowa została ogłoszona już kilka lat temu więc brak jej wykonania dowodzi tylko jak ktoś przed nami przykładał się do serwisowania swojej A8/S8 :-PPEPOL D2 pisze:W co ty wierzysz?Danio pisze:Koledzy! Dowiedziałem się dzisiaj (może nie ja pierwszy) ze koncern AUDI zastosował wadliwą częśc w skrzyni biegów w modelach D2. AUDI postanowiło wymieniac tą częsc na własny koszt. Na wymianę moze pojechac każdy posiadacz A8, więc panowie wsiadac w swoje dzikie bestie i do serwisu nabezpłatną wymiane.
Ja przed zakupem swojego A8 pojechałem do ASO na przegląd i tam m.in. dowiedziałem się o akcji serwisowej dla tego konkretnie auta...
ze skrzynią nic się nie działo ale po zakupie i tak pojechałem na wykonanie tej akcji serwisowej.
Podobnie mam z S8 którą nabyłem dosyć niedawno... tu także mam do wykonania w/w akcję serwisową i w przyszłym tygodniu mam zamiar podjechać z tym do ASO.
Wymiana (montaż dodatkowego elementu) jest bezpłatna więc nie widzę powodu aby tego unikać :lol:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 10:14 przez FOSS, łącznie zmieniany 3 razy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Pojęcia nie mam ale akcja dotyczyła wybieraka (lewarka) automatycznej skrzyni biegów więc to zawęża liczbę aut tylko do tych z automatem...toom_ek pisze:czy to dotyczy wszystkich A8 i S8 D2 ???
no ale wystarczy podjechać do ASO, podać swój VIN i zapytać ;-)
Na akcję serwisową najczęściej trzeba się umawiać na późniejszy termin ponieważ to już stary temat i zestawów naprawczych najczęściej nie mają na miejscu.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
PEPOL D2. Ja w nic nie muszę wierzyc, poprostu byłem wczoraj w serwisie AUDI i wiem że tak jest, a ty jak nie wierzysz no to nie musisz, nikt cie nie zmusza do pojechania do serwisu.PEPOL D2 pisze: W co ty wierzysz?
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
Noo skoro byłeś i tak ci powiedzieli to ja też chce mieć to wymienione.Danio pisze:PEPOL D2. Ja w nic nie muszę wierzyc, poprostu byłem wczoraj w serwisie AUDI i wiem że tak jest, a ty jak nie wierzysz no to nie musisz, nikt cie nie zmusza do pojechania do serwisu.PEPOL D2 pisze: W co ty wierzysz?
(Zwracam honor :oops:)
Może mi coś jeszcze dołożą :mrgreen:
- gierobiala
- Super Klubowicz
Cholercia, mam sporo znajomych w różnych ASO m.in. w jednym z salonów AUDI ale mnie tak nie traktują :shock:gierobiala pisze:Podobno do pełna tankują,dają jeszcze po 0,7 gorzkiej żołądkowej a kierownik serwisu biegnie za tobą z kwiatami do ulicy ;-)
Będę tam jutra albo pojutrze to się upomnę o tą żołądkową :-P
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-