[D3 04 4.2MPI ] Co można ogarnąć programem VCDS ?
[D3 04 4.2MPI ] Co można ogarnąć programem VCDS ?
pozyczylem na weekend vcds-a,bo mam kilka drobnych bledow do ogarniecia.
z kat moge sie dowiedziec jakie kodowanie sterownikow powinienem miec?
co ewentualnie moge sobie dokodowac [uleprzyc]
z kat moge sie dowiedziec jakie kodowanie sterownikow powinienem miec?
co ewentualnie moge sobie dokodowac [uleprzyc]
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 11:36 przez nikoa4, łącznie zmieniany 1 raz.
kodowania jest sprawą indywidualną i z czytanie czyjegoś nic nie da... do tego potrzeba danych z twojego autka. Gateway jest zakodowany tkz długim kodem i zawiera listę wyposażenia pojazdu w celu nawiązania komunikacji z podzespołami.
na początek zakoduj poprawnie sterownik MMI następnie dokonaj jego adaptacji wg. tego co posiadasz w autku.
pomocnik kodowania znajdziesz w kilki miejscach np.
VCDS ma zaimplementowane
VAS posiada odpowiednie tabele do ręcznego kodowania i dopasowania
jest Rosstech i audi portal. teraz tylko szukaj bo wsio jest na forum.
na początek zakoduj poprawnie sterownik MMI następnie dokonaj jego adaptacji wg. tego co posiadasz w autku.
pomocnik kodowania znajdziesz w kilki miejscach np.
VCDS ma zaimplementowane
VAS posiada odpowiednie tabele do ręcznego kodowania i dopasowania
jest Rosstech i audi portal. teraz tylko szukaj bo wsio jest na forum.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
uuu lenistwo z samego rana Audi portal 07 head
dodatkowo MMI można dopacować za pomocą zielonego menu ale o tym już poszukaj bo wszystko jest pięknie opisane tu na forum
dodatkowo MMI można dopacować za pomocą zielonego menu ale o tym już poszukaj bo wszystko jest pięknie opisane tu na forum
Piękno w parze z technologią.
jaki mam hmm?Mam sluchawke motorola.
Po wlaczeniu sluchawki pojawia sie napis[motorola Bluetooth
sim wklada sie w podstawke.
ale jak zgrac ten Bluetooth z moim samsung note?
Wlasnie dzisiaj grzebalem w ukrytym,zielonym menu i w opcju tel nie mialem zaznaczone [motorola]Zmienilem na motorola.cos tam jeszcze zmienilem a [video podczas jazdy] i czujnik deszczu nie byl wybrany.jak dalem safe to wszystko na mmi zgaslo i po chwili sie uruchomil.czy tak powinno byc?
Jak bede mial vcds to sprawdze czy sie cos zmienilo?
Po wlaczeniu sluchawki pojawia sie napis[motorola Bluetooth
sim wklada sie w podstawke.
ale jak zgrac ten Bluetooth z moim samsung note?
Wlasnie dzisiaj grzebalem w ukrytym,zielonym menu i w opcju tel nie mialem zaznaczone [motorola]Zmienilem na motorola.cos tam jeszcze zmienilem a [video podczas jazdy] i czujnik deszczu nie byl wybrany.jak dalem safe to wszystko na mmi zgaslo i po chwili sie uruchomil.czy tak powinno byc?
Jak bede mial vcds to sprawdze czy sie cos zmienilo?
Ustawienia VCDS
[07] - Control Head Front
U mnie w kanale 12 była wartosc zapisana jest "0" (0-No Telephone, 1-Permanently installed, 2-Mobile Phone Base Plate installed, 4-Telematics installed)
U mie jest sama podstawka, więć ustawiałem w kanale 12 z "0-No Telephone" na "2-Mobile Phone Base Plate installed"
[07] - Control Head Front
U mnie w kanale 12 była wartosc zapisana jest "0" (0-No Telephone, 1-Permanently installed, 2-Mobile Phone Base Plate installed, 4-Telematics installed)
U mie jest sama podstawka, więć ustawiałem w kanale 12 z "0-No Telephone" na "2-Mobile Phone Base Plate installed"